1.4.2021

Kaupunkiviljelykoulu 2021!

Kaupunkiviljelyä Kemissä
Kaupunkiviljelyä Kemissä. KEMIN KAUPUNGIN KUVAPANKKI

Kaupunkiviljelykoulu
Kaupunkiviljelyn perusteet verkkokoulutukset keväällä 2021 Teams-etäyhteydellä
Opettajana Osmo Häkkinen, Lappia, Loue.

8.4. kello 17-19.30 Viljelyn suunnittelu -kurssilla perehdytään viljelyn aloittamiseen liittyviin asioihin. Opit esimerkiksi valitsemaan kasvupaikkaan sopivan viljelytavan ja kasvilajit sekä suunnittelemaan kevään kylvöaikatauluja.

15.4. kello 17-19.30 Taimikasvatus -kurssilla perehdytään taimien esikasvatukseen ja kylvötöihin. Kurssilla käydään läpi kylvöihin ja taimien hoitoon liittyvät perusasiat, kuten siementen valinta, kasvualustat, kylvöastiat, kylvösten kastelu, taimien kouliminen, lannoitus ja karaisu.

22.4. kello 17-19.30 Parveke- ja ruukkuviljely -kurssilla perehdytään parvekeviljelyn mahdollisuuksiin. Lasitettu parveke on kuin kasvihuone ja siellä voi kasvattaa monia lämpöä vaativia kasvilajeja. Kurssilla opitaan muun muassa valitsemaan sopivia kasvilajeja ja sopivat kasvatusastiat parvekeviljelyyn. 

6.5. kello 17-19.30 Palstaviljelmän perustaminen -kurssilla perehdytään avomaaviljelmän perustamiseen. Kurssilla käydään läpi esimerkiksi maan muokkaus, peruslannoitus, suora kylvö ja taimien istuttaminen viljelypalstalle.

20.5. kello 17-19.30 Viljelytyöt kasvukaudella ja sadonkorjuu -kurssilla perehdytään kasvukaudella tehtäviin hoitotöihin sekä sadonkorjuuseen. Kurssilla käydään läpi rikkakasvien mekaaninen torjunta, lannoitus ja kastelu, luonnonmukainen kasvinsuojelu ja sadonkorjuuvälineet sekä sadon käsittely ja säilytys.  

Osallistumislinkki koulutuksiin: http://bit.ly/kaupunkiviljelykoulu.

Linkki löytyy myös Kemin kaupungin tapahtumakalenterista tapahtumatiedoista www.kemi.fi/tapahtumat sekä Facebookista: Vihreä Kemi
Osallistumislinkin voi pyytää myös sähköpostitse aki.sarkela@kemi.fi

Lisätietoja:
Heidi Nikkilä, Projektipäällikkö, Kemin kaupunki, heidi.nikkila@kemi.fi,
040 587 7153
Aki Särkelä, Hankesihteeri, Kemin kaupunki, aki.sarkela@kemi.fi,
040 625 6609

Toimijoiden logot, eli Eu aluekehitysrahasto, Eu vipuvoimaa, Lapin liitto, Lappia ja Kemin kaupunki

Takaisin listaukseen