5.4.2024

Kemi jälleen mukana Ylen Miljoona roskapussia –kampanjassa

– Roskapihtejä kirjastosta ja arvontaonnella pizzaa!

Ylen Miljoona Roskapussia -kampanja järjestetään tänä vuonna aikavälillä 15.4.-5.6.2024. Kemi osallistuu jälleen haastamalla alueen asukkaita ja organisaatioita ympäristön siivoamiseen ja organisoimalla aiheeseen liittyviä tapahtumia.

Siivoamiseen kannattaa varustautua ainakin suojakäsineillä ja jos vielä roskapihditkin hankkii käyttöönsä, niin jopa alkaa roskien keräys sujua! Siivoaminen on koukuttavaa ja palkitsevaa: siistiytyminen näkyy paitsi ympäristössä myös pusseihin kerääntyvien roskien määrässä. Ja vaikka kyse on leikkimielisestä kisasta – eikö kisat aina ole?

Perämeren Jätehuolto Oy ja Kemin kaupunki ovat hankkineet kuntalaisten käyttöön roskapihtejä, jotka ovat lainattavissa kirjastokortilla Kemin kaupunginkirjastossa 15.4.2024 lähtien. Lainausaika on yksi viikko kerrallaan ja roskapihtejä tulee olemaan 20 kpl. Mikäpä sen parempi tapa tutustua tavaroiden lainaamiseen Kemin kaupunginkirjastosta kuin näillä Vihreä Kemi -teeman tuotteilla!

Miljoona roskapussia -teeman tapahtumia, joiden myötä kemiläisiä haastetaan siivoamaan ympäristöään:

  • Miljoona roskapussia -kampanjan ajan kaupungilla on kampanjatarralla merkittyjä isoja roskiksia, joihin ympäristöstä kerättyjä roskia voi jättää.
  • Viikkojen 21 ja 22 ajan Kemin teiden varsilta kerätyt roskat voi jättää pusseissa kevyen liikenteen väylillä olevien roska-astioiden juurelle, josta kaupunki ne kerää.
  • Lauantaina 25.5.2024 kerätään roskia yhdessä Pidä Lappi Siistinä ry:n, Pidä Saaristo Siistinä ry:n ja Kemin kaupungin organisoimana. Tapahtumasta tiedotetaan tarkemmin lähempänä ainakin Kemin kaupungin tapahtumakalenterissa (kemi.fi) ja Kemin kaupungin ja Vihreä Kemin somessa.
  • Kemiläiset veneseurat talkoilevat perinteiseen tapaansa siivoamalla Sisäsatamaa lauantaina 25.5.2024.

Nyt siis mukaan siivoamaan joko yksin tai yhdessä perheen, kaveri- tai talkooporukan kanssa ja siivoilun voi yhdistää vaikka lenkkeilyyn. Roskien kerääjät voivat osallistua arvontaan Facebookissa Kemin kaupungin / Vihreä Kemin sivulla julkaisemalla kilpailupäivityksen kommenttikenttään kuvan kerätyistä roskista. Kuvakommentoijien kesken arvotaan 50 euron lahjakortti Kemin Puistopaviljonkiin.

sähköpostilla eija.kinnunen@kemi.fi, puhelinnumerosta 040 161 6590.

Muista turvallisuus:

  • Suojaavat käsineet – ole erityisen varovainen, jos keräät lasia, metallia tai hyvin likaisia roskia.
  • Roskapussin lisäksi roskapihdit helpottavat poimimista.
  • Ole erityisen varovainen vaarallisten roskien kanssa ja pidä ne erillään muista roskista (huumeruiskut, lääkkeet, akut, paristot, jne.). Huumeruiskut voit laittaa hanskat kädessä piikin kestävään suljettuun astiaan, esim. muovirasiaan tai virvoitusjuomatölkkiin. Löytyneet huumeruiskut tai lääkkeet voi viedä apteekkiin.
  • Pese lopuksi kädet huolellisesti.
Takaisin listaukseen