22.8.2023

Kemi on mukana BorderPride -tapahtumaviikolla 21.-27.8.2023

Kemin kaupunki on mukana BorderPride -tapahtumaviikolla 21.-27.8.2023 yhdessä Tornion ja Haaparannan kanssa.

BorderPride on Meri-Lapin oma yhdenvertaisuustapahtuma, jonka tarkoituksena on tuoda näkyväksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä lisäämällä ajankohtaista tietoa moninaisuudesta sekä herättää keskustelua ja tuoda esille elämää sateenkaari-ihmisen silmin. Erityisen BorderPridesta tekee Suomen ja Ruotsin valtakunnan rajan ylittävä Pride-kulkue sekä tiivis yhteistyö usean eri toimijan kanssa molemmin puolin rajaa.

BorderPride –viikko näkyy Kemissä monipuolisesti. Kemin kaupunki liputtaa Pride-lipulla keskustan toimipisteissä. Lisäksi olemme mukana Pride-piknikillä Haaparannan puistossa lauantaina 26.8. ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Albana Mustafi osallistuu piknikillä järjestettävään paikallisten toimijoiden paneeliin, jossa aiheena on “Miten sateenkaari-ihmiset otetaan huomioon?”.

Kouluissa huomioidaan BorderPride -tapahtumaviikko ja otetaan yhdenvertaisuus ja tasa-arvoasiaa esille ikäkaudelle ja opetussuunnitelmaan soveltuvalla tavalla.

BorderPride -viikko näkyy myös Kulttuurikeskuksessa. Aulasta löytyy viikon ajan monipuolinen Pride-tietonurkkaus, josta löytyy esimerkiksi oppaita Priden tärkeistä teemoista. Lisäksi kirjastosta löytyy Pride-teemaisia kirjanäyttelyitä sekä Väestöliiton runopaja.

Lisäksi LumiLinnalla järjestetään BorderPride –iltajuhlat lauantaina 26.8.

Lisätietoa BorderPride-tapahtumaviikosta

Takaisin listaukseen