19.1.2023

Kemi on valittu vuoden toiseksi parhaaksi matkailualueeksi

Kemin kaupunki julistettiin tänään hopeasijalle Matka 2023 -messuilla järjestettävässä tilaisuudessa, jossa valittiin vuoden matkailualueet. Suomen matkailualan liitto SMAL, SUOMA ry sekä TAK Research ovat vertailleet eri kuntia, seutukuntia sekä maakuntia keskenään viidettä kertaa vuonna 2022. Alueita oli vertailussa yhteensä 127. Alueet on laitettu paremmuusjärjestykseen eri kriteerien perusteella ja parhaiten menestyneiden kohdalla matkailijamäärä on kasvanut voimakkaasti, matkailijoita käynyt tasaisesti ympäri vuoden, majoitusmyynti suhteessa alueen väkilukuun ollut korkea sekä matkailijoiden viipymä on kasvanut vuoden aikana merkittävästi.

Vuoden matkailualueeksi Suomessa valittiin Inari-Saariselän matkailualue. Toiseksi tuli Kemi ja kolmanneksi Sodankylä. Inari-Saariselkä sai vertailussa 86,1 pistettä 100:sta mahdollisesta. Kemi sai 81,2 pistettä ja kolmanneksi tullut Sodankylä 79 pistettä. Kemin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Löppönen oli vastaanottamassa palkinnon ja totesi tunnustuksen olevan hieno saavutus Kemille ja koko Meri-Lapin alueelle. “Paitsi koko Kemin kaupunki, kuin koko seutu on jo vuosikymmeniä tehnyt pitkäjänteistä työtä ja rohkeita ratkaisuja ja tulemme jatkamaan sillä tiellä myös vastaisuudessa.”

Kemin Matkailu Oy satsasi historiassa pitkään maailmankuuluiksi tulleisiin Jäänmurtaja Sampon ja LumiLinnan tuotteisiin talvisesongissa. Kuitenkin jo useamman vuoden ajan yhtiö on määrätietoisesti investoinut ja kehittänyt ympärivuotista palvelu- ja tuotekonseptiaan. Lumen ja jään elämystila on avoinna vuoden ympäri, LumiLinna-alueen ravintola-ja kokouspalvelut palvelevat merimaisemilla ja lasihuvilat meren rannassa. Jäänmurtajaristeilyt myyvät toki edelleen hyvin talvisin ja ovat yksi Suomen tunnetuin kansainvälinen matkailutuote.

Kemin sijainti merellisessä lapissa mahdollistaa erilaisen tuotesisällön ja differoinnin muuhun Lappiin ja koko Suomeen. Kemi on nimenomaan merikaupunki ja meri on osattu tuotteistaa ja hyödyntää hyvin sekä talvella, että kesällä. Töitä kuitenkin matkailun tuotteistamisen ja sen myötä kasvun suhteen on tehtävä koko ajan. Kemin ympärivuotista matkailua edesauttaa myös alueen teollisuus, jonka myötä työmatkailijoita vierailee alueella läpi vuoden.

Lisätietoja: Noora Barria, yhteys- ja kehityspäällikkö Kemin Matkailu Oy,
noora.barria@experience365.fi, +358 405894145

Takaisin listaukseen