HeiaHeia hyvinvointisovellus Kemin kaupunki
HeiaHeia hyvinvointisovellus Kemin kaupunki

11.1.2021

Kemiläiset tallensivat HeiaHeiaan vuonna 2020 yli 70 000 treeniä ja hyvinvointitekoa

Hyvinvointisovellus HeiaHeia sai ensimmäisenä käyttövuotenaan Kemissä kaupunkilaiset liikkeelle ja pohtimaan hyvinvointiaan.

Yhteensä kemiläiset käyttivät sovellusta viime vuoden aikana yli 167 000 kertaa sekä tallensivat yli 48 000 treeniä ja yli 25 000 hyvinvointitekoa. Tämän lisäksi kemiläisissä yhteisöissä muodostettiin lähes 18 000 kaverisuhdetta ja kavereita kannustettiin noin 129 000 kertaa.

HeiaHeia on pelillinen sovellus, jossa kerätään hyvinvointipisteitä liikunta- ja hyvinvointiteoilla sekä kannustamalla kaveria. Sovelluksesta saa valmiita eritasoisia harjoitusohjelmia sekä fyysisen että psyykkisen kunnon kehittämiseen, unen laadun parantamiseen ja arjessa jaksamiseen. Monet ohjelmat voi tehdä kotona tai työpäivän lomassa toimistossa ilman välineitä.

Kemissä sovelluksella onkin saatu aktivoitua myös sellaisia kaupunkilaisia, jotka eivät halua osallistua ryhmäliikuntaan tai käyttää perinteisiä liikuntapaikkoja. Vuoden 2020 lopussa Kemin HeiaHeia-lisenssin alla oli 1953 käyttäjää. Eniten sovellusta käytettiin peruskoulujen sekä kaupungin työntekijöiden yhteisöissä. Myös Kemiläiset-yhteisö oli suosittu 478 käyttäjällään.

Kemiläisten suosituimmat liikuntalajit HeiaHeiassa vuonna 2020 olivat kävely, pyöräily, liikkuvuusharjoittelut, juoksu ja jooga.

HeiaHeian käyttö yleistyi voimakkaasti etäopetusaikana, jolloin erityisesti Hepolan ja Syväkankaan kouluissa sovellusta käytettiin aktiivisesti liikunnanopetuksen alustana. Liikunnallisin viikko HeiaHeiassa oli Euroopan urheiluviikko syyskuun lopussa, jolloin kaikki peruskoululaiset kutsuttiin Erasmus+Sport -ohjelman rahoitteiseen #BeActive-hyvinvointikampanjaan. Tällöin palvelua käytettiin yli 19 000 kertaa.

Viime vuoden laajamittaisin HeiaHeia-kampanja järjestettiin Kemin kaupungin työntekijöille yhteistyössä ammattiliittojen paikallisjärjestöjen kanssa. Kampanjaa tukivat myös Mehiläisen Työterveyspalvelut, joka tarjosi työntekijöiden käyttöön oman HeiaHeia-työergonomiamateriaalinsa sekä paikalliset yritykset kampanjatarjouksillaan. Kuusi viikkoa kestäneen Hyvinvointia kaamokseen -kampanjan aikana noin 150 työntekijää kirjasi lähes kolmetuhatta tuntia liikuntaharjoituksia ja kannustivat toisiaan yli 46 000 kertaa.

HeiaHeia-sovellusta voi käyttää itsenäisesti, mutta erityisen hyvin se soveltuu valmennuskäyttöön. Esimerkiksi Kemissä kaupungin liikuntaneuvonta käyttää sovellusta työkaluna ja sitä on viety myös muiden terveydenalan ammattilaisten käyttöön. Jo tällä hetkellä lapset ja nuoret voivat ottaa yhteyttä terveydenhoitajaan, kuraattoriin ja koulupsykologiin HeiaHeian chatilla liittymällä suljettuun yhteisöön koodilla NUORTENTERVEYS.

HeiaHeia on myös vuonna 2021 kemiläisten käytössä. Voit liittyä kemiläisten avoimeen yhteisöön HeiaHeiassa koodilla KEMI. Kemiläiset urheilu- ja liikuntaseurat sekä järjestöt ja muut ei-kaupalliset yhteisöt voivat saada Kemin lisenssin alle maksutta oman HeiaHeia-yhteisönsä ja hyödyntää muun muassa sovelluksen valmennus- ja yhteisöviestintätyökaluja.

Lisätiedot:
Olli Kelhä, HeiaHeian pääkäyttäjä
olli.kelha@kemi.fi

Takaisin listaukseen