23.5.2022

Kemin biotuotetehtaan seuraavat erikoiskuljetukset saapuvat

Biotuotetehtaan seuraavat suuret erikoiskuljetukset siirretään toukokuun ja heinäkuun välillä Ajoksen satamasta biotuotetehtaan työmaalle, komponenttien reitit kulkevat perille sekä maanteitse että Kemin sisäsataman kautta. Ensimmäiset kuljetukset tehdään säävarauksella viikon 20 lopulla. Erikoiskuljetukset toteutetaan ilta- ja yöaikaan, jotta muulle liikenteelle koituisi mahdollisimman vähän haittaa. Huomioi turvallinen etäisyys erikoiskuljetukseen ja anna työrauha kuljetuksen suorittajille. Kuljetuksen sujuvuutta ja turvallisuutta varmistavat liikenteenohjaajat, joiden ohjeita on noudatettava kaikissa tilanteissa poikkeuksetta.

Sää vaikuttaa erikoiskuljetuksiin etenkin vesiteitse reitillä Ajoksesta sisäsatamaan, ja kuljetusten aikataulu mukautuukin sääolosuhteiden mukaan, tavoitteena on tehdä viimeiset kuljetukset heinäkuun loppuun mennessä. Ajoksen syväsatamasta erikoiskuljetukset kuljetetaan proomuun lastattuina vesiteitse Kemin keskustan sisäsatamaan, jossa komponentit siirretään maalle. Sisäsatamasta reitti kulkee Kauppakadun, Sairaalakadun, Hahtisaarenkadun, Lehtokadun ja Pajusaarentien kautta biotuotetehtaan työmaalle esikokoonpanoalueelle. Reitin varrelta on poistettu katuvalaistus, joka asennetaan takaisin välittömästi, kun kuljetukset ovat ohi. Kuljetusreitin varrelle tulee lisäksi pysäköintirajoituksia, myös ne poistetaan heti kun kuljetukset ovat ohi.

Toukokuun ja heinäkuun välillä kaikkein suurimmat komponentit kuljetetaan sisäsataman kautta ja näitä komponentteja on yhteensä noin 25 kappaletta. Mukana on muun muassa biotuotetehtaan haihdutin yksiköt, kuorintarummut ja titaanitornit. Suurimmat kappaleet ovat 15 metriä leveitä ja 500 tonnia painavia haihdutin yksiköitä. Pisimmät kappaleet ovat noin 60 metrin pituisia reaktoritorneja. Komponenttien kuljetus etenee kävelyvauhtia, ja esimerkiksi sisäsatamasta tehdastyömaalle yhden komponentin kuljetus kestää keskimäärin neljä tuntia.

Komponentit toimittaa Metsä Fibren biotuotetehdasprojektin päätoteutuskumppani Valmet. Logistiikkayhteistyökumppanimme vastaavat erikoiskuljetusten järjestämisestä ja komponenttien kuljettamisesta Kemissä. Erikoiskuljetusten suunnitteluvaihe on kestänyt kaksi vuotta, ja järjestelyt on tehty tiiviissä yhteistyössä Kemin kaupungin ja Kemin Energian ja Veden kanssa.

Ensimmäiset erikoiskuljetukset tulivat biotuotetehtaan työmaalle lokakuussa 2021, lue tästä lisää vuoden 2021 erikoiskuljetuksista:

https://www.metsagroup.com/fi/metsafibre/metsafibre/sellun-tuotanto/kemin-biotuotetehdas/uutiset-ja-artikkelit/kemin-biotuotetehtaan-ensimmaiset-erikoiskuljetukset-sujuivat-mallikkaasti/

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Kemin biotuotetehdasprojekti etenee suunnitellusti aikataulussaan. Tällä hetkellä työmaalla on edustettuina lähes kaikki uuden tehtaan toteuttamiseen liittyvät työvaiheet: maanrakennus, paikallavalut, rakennusten runkojen pystytys ja betonielementtiasennukset, useissa kohteissa työmaalla tehdään mekaanisia asennuksia ja sähköasennuksia. Työmaalla työskentelee nyt päivittäin noin 1 700 eri henkilöä. Voit seurata biotuotetehdasprojektin etenemistä Metsä Groupin Kemin tehdasalueella ja tuotevaraston rakentamisen osalta Ajoksen satamassa web-kameroiden suoran lähetyksen kautta osoitteessa www.metsafibre.com/webkameratkemi.

Lisätiedot:

Jari-Pekka Johansson projektijohtaja Metsä Fibre jari-pekka.johansson@metsagroup.com

Anna-Liisa Pennanen viestintäpäällikkö Metsä Fibre puh. 050 574 8071 anna-liisa.pennanen@metsagroup.com

Takaisin listaukseen