9.10.2020

Kemin kaupungin työntekijöille kaamoksen ajan hyvinvointikampanja

Hyvinvointialustalla pidettävällä kampanjalla tuetaan myös yhteisöllisyyttä korona-aikana.

Kemin kaupungin työntekijöille järjestetään loppusyksystä hyvinvoinnin suurkampanja. Hyvinvointia kaamokseen -kampanjan taustalla ovat Kemin kaupungin lisäksi Mehiläisen työterveyspalvelut sekä eri ammattiliittojen paikallisjärjestöt, joilla on mahdollisuus osallistua kampanjaan.

Kemin kaupungin henkilöstöpäällikön Jani Koskelan mukaan kaupunki on mielellään mukana kaikessa toiminnassa, mikä parantaa työhyvinvointia.

– Kampanja on työyhteisöistä lähtenyt ja toivomme, että tämän myötä löydämme myös uusia keinoja parantaa työssä jaksamista ja viihtyvyyttä, Koskela sanoo.

Yksi kampanjan toimeenpanevista voimista on ollut opettajien ammattijärjestön OAJ:n paikallisyhdistys. OAJ kannustaa kampanjassa opettajia virkistymään ja pitämään huolta hyvinvoinnistaan jokaiselle mielekkäällä tavalla.

– Valtakunnallisen järjestön tavoitteena on ollut viime vuosina työhyvinvoinnin parantaminen. Sitä ajatellen haluamme olla paikallisesti opettajien tukena. Olemme myös valinneet yhden kapean, mutta monelle merkittävän hyvinvoinnin osa-alueen eli niska-hartiakipujen vähentämisen kampanjan teemaksi, Kemin OAJ:n paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Esa Seretin kertoo. 

Kampanjassa on huomioitu mahdollisesti tiukentuvat koronarajoitukset. Kampanjan alustana toimii hyvinvointisovellus HeiaHeia, jota voi käyttää niin työpaikalla kuin etätöissä. Yhtenä kampanjan tavoitteista onkin yhteisöllisyyden tukeminen aikana, jolloin työntekijät joutuvat olemaan tavanomaista enemmän erillään toisistaan. HeiaHeia-sovelluksessa kerätään hyvinvointipisteitä liikunnan ja hyvinvoinnin teoilla sekä kannustamalla muita.

Kampanjaan mukaan lähtevät eri ammattiliittojen paikallisjärjestöt voivat halutessaan määritellä omat tavoitteensa ja kannustimensa. Esimerkiksi OAJ ja JHL on kaavaillut palkinnoiksi niska-hartiahoitoja ja -hierontoja.

Tukea HeiaHeian materiaalikirjastosta

Työntekijät saavat kampanjassa tukea HeiaHeian liikuntakirjastosta, josta löytyy erilaisia ohjelmia, kyselyjä ja treenejä ohjeineen ja videoineen. Lisäksi Mehiläinen Työterveyspalvelut tarjoaa kaupungin työntekijöiden tueksi oman HeiaHeia-työhyvinvointikirjastonsa materiaalin. Materiaali sisältää esimerkiksi vinkkejä ja ohjelmia työergonomiaan istumatyötä tekeville.

Kemin kaupunki haastaa myös paikallisia hyvinvointialan yrityksiä mukaan hyvinvointikampanjaan. Yrityksiä kannustetaan tekemään tuotteistaan tarjouksia, jotka on kohdistettu kampanjaan osallistuville. Kemin kaupungilla on töissä noin 1300 työntekijää.

Kemin kaupungin työntekijöiden hyvinvointikampanja alkaa maanantaina 2. marraskuuta ja päättyy sunnuntaina 13. joulukuuta. 

Lisätietoja: Olli Kelhä, kampanjavastaava, Kemin HeiaHeian pääkäyttäjä, olli.kelha@kemi.fi

Takaisin listaukseen