Kemin kaupunginkirjaston sisääntulo kulttuurikeskuksen aulassa.
Kemin kaupunginkirjaston sisääntulo kulttuurikeskuksen aulassa. KUVA: NINA SUSI

28.1.2022

Kemin kaupunginkirjastossa otetaan 1.2. käyttöön omatoimiaika

Kemin kaupunginkirjaston aukioloaika jatkuu arki-iltaisin kahdella tunnilla. Helmikuun alusta alkaen asiakkaat voivat käydä kirjastossa myös palveluajan päätyttyä, maanantaista torstaihin klo 19-21, perjantaisin klo 17-19.
Omatoimiaikana ovi kirjaston tiloihin on kiinni. Asiakas pääsee sisään näyttämällä omaa kirjastokorttiaan kortinlukijassa ja syöttämällä henkilökohtaisen PIN-koodin. Jos asiakas on saapunut kirjastoon palveluajalla ja haluaa jäädä kirjastoon omatoimiajalle, hänen täytyy käydä omatoimiajan alkaessa kirjaston ovien ulkopuolella ja kirjautua sisään. Alle 15-vuotias tarvitsee takaajan suostumuksen omatoimikirjaston itsenäiseen käyttöön.
Omatoimiaikana kirjastossa ei ole henkilökuntaa. Kirjaston toinen kerros on suljettu asiakkailta. Tiloissa on tallentava kameravalvonta.
Omatoimiaikana kirjaston kokoelma, tilat ja laitteet ovat asiakkaiden käytössä. Lainaus ja palautus tapahtuu automaateilla. Varatun aineiston voi noutaa varaushyllystä ja lainata automaatilla. Tietyt toiminnot eivät ole käytössä omatoimiaikana, näitä ovat tulostaminen, kaukopalvelu ja maksujen maksaminen.
Omatoimikirjaston toteuttamiseen on saatu rahoitusta aluehallintovirastosta ja Kemin kaupungin investointibudjetista. Matkaan on mahtunut monta mutkaa, mutta nyt kaikki on valmista. Tervetuloa kirjastoon aamuaikaisesta iltamyöhään – silloin kun sinulle parhaiten sopii!
Lisätietoja:
Sakari Niemelä,
Kirjastopalveluista vastaava,
Kemin kaupunki
040 358 2644
sakari.niemela@kemi.fi

Takaisin listaukseen