29.5.2020

Kemin kaupunki allekirjoitti hankintasopimuksen uudesta Pajarinrannan päiväkodista

Kemin kaupunki allekirjoitti hankintasopimuksen uudesta Pajarinrannan päiväkodista Kemin kaupunki ja rakennusliike Lapti allekirjoittivat eilen sopimuksen uuden Pajarinrannan päiväkodin rakentamisesta. Rakentamistyöt käynnistyvät kesän aikana, ja uusi päiväkoti on tarkoitus saada käyttöön vuoden 2021 lopulla.

Kaupunginjohtaja Tero Nissinen kertoo, että tilanne on kaupungin pienempien asukkaiden osalta vaikea. Tarve uudelle päiväkodille on huutava ja vanhoissa päiväkodeissa ilmenneiden puutteiden korjaamiseen ei tässä taloustilanteessa ole  järkevää panostaa. Päättäjien kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen todettiin kaupungissa olevan vahva tahtotila saattaa jo vuosia vireillä ollut rakentamishanke maaliin ja siten turvata päiväkoti-ikäisille ja päivähoidon henkilökunnalle tarkoituksenmukaiset, turvalliset ja terveelliset tilat työskennellä, Nissinen kertoo.

Varhaiskasvatusjohtaja Kaisa Rauvala iloitsee Pajarinrannan päiväkodin rakentamisen aloituksesta. ” Vihdoinkin saamme pitkään suunnitellun hankkeen käyntiin. Uuden päiväkodin myötä saamme kemiläisille lapsille varhaiskasvatuslain ja varhaiskasvatusuunnitelman perusteiden mukaiset oppimisympäristöt, jotka on suunniteltu muunneltaviksi riippuen siitä, millaisia tarpeita varhaiskasvatuksessa tulevaisuudessa on. Tämä hirsipäiväkoti tulee olemaan Kemin kaupungin lippulaiva. Päiväkoti sijaitsee keskeisellä kaupunkialueella ja välittömässä läheisyydessä toimii perhepuisto, joka täydentää kokonaisuutta.” 

Hirrestä rakennettu päiväkoti edistää valmistuessaan Vihreä Kemi – toimintamallin tahtotilaa ja  tavoitteita sekä ekologista ja ympäristöystävällistä puurakentamista.

“Pitkä helpotuksen huokaus pääsi, kun kuulin Pajarin rakentamisen lähtevän käyntiin. Pääsemme henkilöstön kanssa suuntaamaan katseen opetuksen, kasvatuksen ja hoidon järjestämiseen ja kehittämiseen asianmukaisissa tiloissa. Tämä on paras uutinen, mitä kemiläisille lapsiperheille voi kertoa”, uuden päiväkodin johtaja Kirsti Jaakkola iloitsee.

Päiväkodin hankintapäätöksestä on valitettu markkinaoikeuteen. Kaupunki ei voinut enää odottaa mahdollisesti kaksikin vuotta kestävän oikeusprosessin päätöstä. Hankinta voidaan hankintalain mukaan laittaa täytäntöön valituksesta huolimatta. Valitus ei menetä merkitystään täytäntöönpanon vuoksi, vaan hankintalaki takaa valittajan oikeusturvan myös tässä tilanteessa.

Takaisin listaukseen