4.6.2020

Kemin kaupunki järjestää syksyllä kaksipäiväisen tukiperhekoulutuksen – tarve on suuri

Oletko kiinnostunut tukiperhetoiminnasta? Koetko, että elämäntilanteesi sallisi aikaa yhden viikonlopun kuukaudessa tukilapselle?

Kysyntää uusille tukiperheille on jatkuvasti, tälläkin hetkellä tarve on suuri. Tukiperheitä tarvitsevat lapset ja perheet ovat erilaisia, joten haemme kaikenlaisia perheitä. Tukiperheeksi alkava voi olla niin lapseton pariskunta, yksineläjä kuin lapsiperhekin. Tukihenkilö tai -perhe voi asua myös toisella paikkakunnalla.

Tukiperhetoiminnan tavoitteena on auttaa lasta ja hänen perhettään erilaisissa elämäntilanteissa tukemalla perheen voimavaroja sekä vahvistamalla ja edistämällä lapsen myönteistä kehitystä. Usein perheen läheisverkosto on suppea, ja perhe tarvitsisi arkeen tärkeän hengähdystauon. Tukiperheet tekevät tärkeää työtä luomalla lapseen turvallisen aikuissuhteen ja tarjoamalla tälle erilaisia virikkeitä.

Tukiperhe työskentelee lapsen ja hänen perheensä sekä perheen työntekijän kanssa. Kemin kaupunki maksaa tukiperheille korvauksen toiminnasta. Tukiperhetoiminnasta kiinnostuneet voivat olla suoraan yhteydessä Kemin sijais- ja tukiperhetyöntekijään.

Lisätietoja:

Kemin sijais- ja tukiperhetyöntekijä
Heli Kurkinen
heli.kurkinen@kemi.fi
040 161 6731
Keskuspuistokatu 30
94100 Kemi

Takaisin listaukseen