Hanna Alila (Kemin elinkeinopäällikkö), Mervi Nikander (Kemin elinvoimajohtaja), Janne Konttaniemi (Arctic Connect Oy), Sanna Virtanen (Happia Oy) ja Sakari Laukkanen (Teippari Oy) KUVA Anne Oikarinen

28.3.2022

Kemin kaupunki mukana nuorkauppakamarin ROUTA 2022-tapahtumassa

Meri-Lapin nuorkauppakamarin järjestämä aluevuosikokous Kemissä (25.3.-27.3.2022) keräsi innokkaita nuorkauppakamarilaisia ympäri Suomea. Kemin Lumilinnassa pidetty vuosikokous tarjosi eksoottisen miljöön tapahtumalle, jonka teemana oli ‘Elinkeino ja yhteiskunta muutoksessa’. 

Kokouksen teema oli erittäin osuva, sillä radikaalisti muuttuvassa maailmassa kysytään jatkuvasti kykyä sopeutua ja uudistua. Kemissä ja lähialueilla tällainen tilanne on viime vuoden ajan ollut varsin konkreettinen, kun on sekä jouduttu että päästy luovimaan rakennemuutoksen pyörteissä. Täällä tiedetään jo mitä muutoksiin sopeutuminen vaatii, ja nyt nämä kokemukset kantavat matkalla eteenpäin. Tähän hetkeen Meri-Lapin nuorkauppakamarin luotsaama vuosikokous tarjosi siis mainion hetken yhdessä pohtia, miten tulevaisuus otetaan haltuun.  

Perjantaina 25.3.2022 alkanut vuosikokous sisälsi runsaan ohjelmiston, jossa oli huomioitu myös Meri-Lapin elämystarjonta. Lauantaina keskiöön nousi kokouksen teema. Vastuullisuus ja kestävä kehitys oli vahvasti osa päivää, ja mukana olivat myös ‘Yritysten vihreä ja kestävä Kemin’ ja ‘’Ympärivuotisen kaupunkiviljelyn’ -hankkeiden esittelypisteet. Lisäksi matkailuhankkeet, ‘Perämeren saaristomatkailun kehittämishanke’ ja ‘Matkailun ja palveluiden elpymissuunnitelma –Master Plan Kemi 2030’ järjestivät oman työpajan matkailun tuotteistamisesta.  

Tapahtuman useat työpajat, puheenvuorot ja kaupungin elinkeinopäällikön Hanna Alilan vetämä paneelikeskustelu tulevaisuuden yrittäjyydestä haastoivat osallistujat miettimään minkälaisia toimintatapoja, osaamista ja yhteistyökumppanuuksia tarvitaan tulevaisuuden rakentamiseen. Paneelikeskustelua alusti elinvoimajohtaja Mervi Nikanderin tilannekuva tämän päivän ja tulevaisuuden Kemistä. Lauantai huipentui gaalailtaan, jossa vallitsi tulevaisuuteen katsova tunnelma, kun puheissa korostettiin tulevaisuustaitoa ja kestävää muutosta. 

Tapahtuman teemojen pohdiskelulle tarjoutui vielä sunnuntaina Perämeren tarjoamat avarat näkymät, kun oheisohjelmana oli kaupungin ja Veitsiluodon kalamiesten järjestämä yleinen Lumiukkopilkki –tapahtuma Kemin Sisäsatamassa.

Lisätietoa kaupungin kestävän kehityksen ja matkailun hankkeista: 

https://www.kemi.fi/kaupunki-ja-hallinto/suuri-pieni-kaupunki/vihrea-kemi/
https://www.kemi.fi/tyo-ja-yrittaminen/akillinen-rakennemuutos/

Kemin äkillisen rakennemuutoksen koordinaatiohanke


Lapin liiton vaakuna ja logo

Takaisin listaukseen