2.3.2022

Kemin kaupunki tukee ja avustaa Ukrainaa

Kemin kaupunki tuomitsee jyrkästi Euroopan Unionin ja Suomen valtion kannan mukaisesti Venäjän Ukrainassa aloittamat sotilaalliset toimet. Kemi tukee vahvasti Ukrainan itsenäisyyttä, suvereniteettia, itsemääräämisoikeutta ja alueellista koskemattomuutta. Venäjän sotatoimet ovat aiheuttaneet laajan humanitaarisen hätätilan Ukrainassa ja kaikenlaisen avun tarve maassa on juuri nyt suuri.

Kemin kaupunki haluaa omalta pieneltä osaltaan auttaa ukrainalaisia keskellä inhimillistä ja humanitääristä kriisiä, jonka sotatoimet ovat aiheuttaneet. Kaupunki osoittaa omista taloudellisista haasteista huolimatta Ukrainan lasten avustamiseen 20 000 euron avustuksen Unicefin hätäapukeräykseen Ukrainan lapsille.

Ukrainan tilanne tullee aiheuttamaan merkittävää pakolaisvirtaa Eurooppaan. Kemin kaupunki on ryhtynyt toimiin ja valmistelee ukrainalaisten sotaa pakenevien henkilöiden vastaanottoa.

Ukrainan konflikti voi aiheuttaa jännitteitä ihmisten ja kansallisuuksien välille myös arjessa Suomessa. Kemin kaupunki toivoo kaupunkilaisilta malttia ja pyrkimystä kaikin tavoin pidättäytyä vastakkainasettelun syntymisestä.

Kuntaliitto suosittaa toistaiseksi ystävyyskuntatoimintojen keskeyttämistä ja pidättäytymistä uusien toimintojen aloittamisesta venäläisten kaupunkien ja kuntien kanssa. Kemin kaupunki noudattaa Kuntaliiton linjausta.

Takaisin listaukseen