6.5.2021

Kemin oppilaille ympäristökampanja toukokuussa

Vihreä Kemi kutsuu Kemin koulujen 4.-9. luokkien oppilaat ympäristön siisteystalkoisiin Lapin vihreällä viikolla 24.-28. toukokuuta. Viikon teemana on Saasteettomuus – terveemmät ihmiset, terveempi ympäristö.

Kemin paikallisessa kampanjassa luokat keräävät koulussa ja vapaa-ajalla ympäristöystävällisiä tekoja, jotka tallennetaan hyvinvointisovellus HeiaHeiaan. Kampanjaan mukaan lähtevät luokat saavat Vihreä Kemi –
yhteisöön oman tiiminsä, josta tekoja seurataan.

Järjestäjät toivovat, että luokat pitävät kampanjan aikana koulunsa ympäristössä siivoustalkoot. Tätä varten Perämeren jätehuolto tarjoaa oppilaille jätesäkit ja suojahansikkaat.

Kampanja on saanut runsaasti sponsoreita ja palkinnot ovat kovat. Elokuvateatteri KinoPirtti tarjoaa viimeisellä kouluviikolla yläkoulun voittajaluokalle leffan ja Painatus Äxä leffaherkut. Luokkien 4–6
voittajaluokka pääsee keilaamaan. Keilaajille herkkuja tarjoaa Arina Kemin Prisma. Kyydit leffaan ja keila- ja tennishallille tarjoaa Kemin Taksipalvelu.

Kemin koulujen 1.-3. luokat kisaavat teemaviikolla hienoimmasta ympäristötaideteoksesta. Hienoimman taideteoksen tehnyt luokka pääsee kaupunginteatterin Viirun ja Pesosen joulu -näytökseen, kun näytökset
alkavat syksyllä, tietysti kyydin kera.

Myös yksittäisille kampanjassa aktiivisuutta osoittaneille oppilaille on luvassa palkintoja mm. Prima Raudasta, Aladdin Kebabista, Kemin uimahallista ja DataNixista.

Koulu tai yksittäiset luokat voivat ilmoittautua kampanjaan sähköpostilla olli.kelha@kemi.fi. Mainitse ilmoituksessa myös luokan/luokkien yhteyshenkilöt yhteystietoineen. Kampanjan tarkemmat ohjeet ja säännöt lähetetään yhteyshenkilöille ennen kampanjaa.

Lajittelu- ja kierrätysopas hyvinvointisovellus HeiaHeiaan

Kemiläiset saavat opastusta lajitteluun ja kierrätykseen myös materiaalipaketista, joka julkaistaan Vihreä Kemi ja Kemiläiset yhteisöissä hyvinvointisovellus HeiaHeiassa kampanjan alussa. Paketti sisältää muun muassa tietoa kierrätettävistä materiaaleista sekä tehtäviä lajitteluun ja kierrätykseen liittyen. Tekemällä tehtäviä oppilaat voivat kartuttaa luokkansa kampanjapistemäärää. Tehtävät ovat pääosin yläkoululaisten itsensä suunnittelemia.

Lisätiedot:
Eija Kinnunen
Kestävän kehityksen koordinaattori, Vihreä Kemi
Puhelin 040 161 6590
eija.kinnunen@kemi.fi

Olli Kelhä
Kemin HeiaHeian pääkäyttäjä
puhelin 050 361 3873
olli.kelha@kemi.fi

Takaisin listaukseen