8.11.2021

Kemissä tapahtuu

Kaikkien aikojen suurin metsäteollisuuden investointi Suomessa on parhaillaan käynnissä Kemissä, kun MetsäFibre rakentaa biotuotetehtaansa kaupunkiin. Samanaikaisesti kaupunki investoi Lapin ainoan syväsataman Ajoksen laajentamiseen.  

Kemintulli-yritysalue tarjoaa yrityksille mahdollisuuden hypätä mukaan kaupungin vauhtiin. 

Kemin kaupungin Kemintulli-yritysalue on logistisesti erinomaisesti toimiva. Alue sijaitsee Perämeren moottoritie E75:n ja Veitsiluodontien risteysalueella, eritasoliittymien ympärillä. Lapin ainoa syväsatama Ajos on vain 10 minuutin ajomatkan päässä, kuten ovat rautatieasema, lentoasema sekä Kemin kaupungin keskusta. Tornioon ja Ruotsin rajalle on 20 minuutin ajomatka. 100 kilometrin säteellä ovat Oulu, Rovaniemi ja Luleå Ruotsissa. 

Kemintulli on pinta-alaltaan 140 hehtaaria ja tontit ovat vuokrattavissa sekä ostettavissa. Lainvoimainen asemakaava on jaettu liike-, teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueiksi. Tonttien koot ovat täysin räätälöitävissä yritysten tarpeiden mukaan. Alueen pienimmät tontit ovat 1400 m² suuruisia ja suurin tontti on kooltaan 22 400 m². Kemintulli mahdollistaa myös pien- ja koneyrittäjien asumisen omien yritystonttien yhteydessä. 

Kemintullin alueen infrastruktuuri on valmis ja kaavoitetut tontit tarjoavat ainutlaatuiset edellytykset monenlaisille ja –kokoisille yritystoiminnoille. Alueen maaperä on rakennettavuudeltaan pääosin kantavaa kangasmaata. 

Lisätietoja antavat:

Hanna Alila                                               Paulus Rantajärvi
Elinkeinopäällikkö                                   Kaupungingeodeetti
+358 40 537 6261                                   +358 50 594 8440
hanna.alila@kemi.fi                                paulus.rantajarvi@kemi.fi

Takaisin listaukseen