19.2.2024

Kiinalainen koululaisryhmä tutustumismatkalla Kemissä

Kemi on kiinnostanut matkailijoita kansainvälisesti houkuttelevien matkailutuotteiden ansiosta jo vuosikymmeniä. LumiLinnalla ja Sampolla on vuosittain vierailut myös koululaisryhmiä, jotka ovat tutustumassa Lappiin ja samalla suomalaiseen koulutukseen.

Nyt Kemin Matkailu Oy, Kemin kaupunki ja kaupungin perusopetus ovat sitoutuneet yhdessä kehittämään koulutusmatkailua kaupungissa. Koulutusmatkailun tuotepaketteja on hiottu Kemin matkailuyhtiössä yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa jo pitkään, mutta nyt asiaan halutaan tarttua entistä paremmin. Yhteistyökumppaniksi edutravel -pakettien koordinointiin ja myyntiin on valikoitunut Kiinan
osalta Arctic China, joka on toiminut koulutusmatkailun parissa jo pitkään Suomessa. Yritys toimii koulutusmatkakokonaisuuksien ja -palveluiden välittäjänä räätälöiden palveluita Lapin matkailupalveluiden tarjoajien, oppilaitosten ja kiinalaisten, koulutusmatkoja asiakkailleen myyvien matkanjärjestäjien välillä.

“Näemme tässä loistavan mahdollisuuden viipymän ja ympärivuotisen matkailun edistämiseen Kemissä. Ryhmät majoittuvat usean yön verran kaupungissa käyttäen alueen matkailupalveluita monipuolisesti. Vierailusta tärkeä osa kohdistuu tietysti paikallisen opetuksen seuraamiseen,” kertoo Kemin Matkailu Oy:n yhteys- ja kehityspäällikkö Noora Barria. “Aloitimme virallisen yhteistyön ennen vuodenvaihdetta ja talvelle on ollut jo useampi ryhmä, jotka käyttävät vaihtelevasti ja heidän tarpeisiin kohdistuen alueen palveluita. Yksi ryhmä vieraili tammikuussa Hepolan koululla ja toinen on parhaillaan viettämässä päiviä
Kivikon koululla,” Barria jatkaa.

Sunnuntaina 18.2.2024 Wuhanista saapunut koululaisryhmä saapui tervetulotilaisuuteen, joka pidettiin Kemin lumiLinnalla. Tilaisuudessa sekä Kivikon koulun lapset, että vieraileva ryhmä esiintyivät toisilleen, kaupungin terveiset oli tuomassa hallinto- ja kehitysjohtaja Jukka Vilen, sekä opetuspuolelta johtava rehtori Piia Hulkkonen. Tilaisuuteen osallistui myös Kivikon koulun opettajia ja rehtori, jotka ovat valmistelleet vieraille kahden päivän tutustumisohjelman koululle 19.-20.2. Koululaisryhmä oli jo ehtinyt vierailla Napapiirilä Joulupukkia tapaamassa, sekä Ranualla ennen Kemiin saapumista. Sunnuntainen iltapäivä kuluikin sitten LumiLinnan ympärivuotisessa elämystilassa ja Talvipuistossa leikkien ja uusia ystävyyksiä paikallisten lasten kanssa luoden.

Koulutusmatkailu tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia matkailun kehityksen näkökulmasta Suomessa edistäen mm. kulttuurivaihtoa, taloudellista kasvua ja alueellista kehitystä. Suomalaisella koulutuksella on vahva brändi, samoin Suomen Lappi kiinnostaa matkailun näkökulmasta. Suomen luonnolliset vahvuudet, kuten turvallisuus, luonto ja tilan tunne, tuovat meille kilpailuetua koulutusmatkailun myynnissä ja markkinoinnissa. Kemillä on loistavat mahdollisuudet toimia ympärivuotisesti koulutusmatkailukohteena.

Lisätietoja: Noora Barria, yhteys- ja kehityspäällikkö Kemin Matkailu Oy,
noora.barria@experience365.fi, +358 405894145

Takaisin listaukseen