9.5.2022

Kiinnostaako ikäihmisten perhehoitajan työ? Info-tilaisuus Kemissä 18.5.2022 kello 17 -19

Ikäihmisten perhehoito on inhimillinen, kotoisan ja turvallisen arjen mahdollistava hoivamuoto. Perhehoidon tavoitteena on antaa perhehoidossa olevalle henkilölle mahdollisuus kodinomaiseen hoitoon ja läheisiin ihmissuhteisiin sekä edistää hänen perusturvallisuuttaan ja sosiaalisia suhteitaan.
Kemin kaupunki on aloittamassa ikäihmisten perhehoidon yhtenä vaihtoehtona ikäihmisten hoivan ja huolenpidon järjestämiseksi.

Perhehoito voi olla jatkuvaa, lyhytaikaista tai osa-aikaista. Jatkuva perhehoito sopii ikäihmiselle, joka ei vielä tarvitse ympärivuorokautista tehostettua hoitoa. Lyhytaikaista perhehoitoa voidaan käyttää esimerkiksi omaishoitajan vapaan järjestelyissä tai ikäihmisen sairaalahoidon jälkeen ennen omaan kotiin palaamista. Osavuorokautinen perhehoito voi toimia esimerkiksi omaishoidon tukena. Perhehoitoa voidaan antaa joko perhekodissa tai hoidettavan omassa kodissa. Perhehoitajaksi voi ryhtyä ilman sote-alan ammattia. Perhehoitajiksi halukkaille järjestetään ennakkovalmennusta kevään ja syksyn 2022 aikana. Ennakkovalmennus sisältää 5 tapaamista (kiertävä perhehoitaja) ja 7 tapaamista (lyhytaikainen ja pitkäaikainen perhehoito).

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää perhehoidon mahdollisuuksista? Oletko kiinnostunut alkamaan perhehoitajaksi tai perustamaan perhekotia? Tule kuuntelemaan, keskustelemaan ja innostumaan vaihtoehtoisesta ikäihmisten hoivamuodosta.

Tilaisuus järjestetään Kemin kaupungintalolla 3. kerroksen kokoushuoneessa keskiviikkona 18.5.2022 kello 17 -19
Ilmoittautuminen 16.5.2022 mennessä marianne.greus@kemi.fi
Lisätietoja tilaisuudesta antaa sosiaaliohjaaja Marianne Greus (040 583 0794)
Tervetuloa!

Takaisin listaukseen