16.2.2022

Kiinnostaako perhehoitajan työ? Ikäihmisten perhehoidon infotilaisuus Kemissä

Ikäihmisten perhehoito on inhimillinen, kotoisan ja turvallisen arjen mahdollistava hoivamuoto. Se antaa hyvät mahdollisuudet käyttää yhdessä olemista, tekemistä ja kokemista sekä yhteisöllisyyttä hoivan ja huolenpidon perustana.

Kemin kaupunki on aloittamassa ikäihmisten perhehoidon yhtenä vaihtoehtona ikäihmisten hoivan ja huolenpidon järjestämiseksi. Perhehoito voi olla jatkuvaa, lyhytaikaista tai osa-aikaista. Jatkuva perhehoito sopii ikäihmiselle, joka ei vielä tarvitse ympärivuorokautista tehostettua hoitoa. Lyhytaikaista perhehoitoa voidaan käyttää esimerkiksi omaishoitajan vapaan järjestelyissä tai ikäihmisen sairaalahoidon jälkeen ennen omaan kotiin palaamista. Osavuorokautinen perhehoito voi toimia esimerkiksi omaishoidon tukena. Perhehoitoa voidaan antaa joko perhekodissa tai hoidettavan omassa kodissa. Perhehoitajaksi voi ryhtyä ilman sote-alan koulutusta.

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää perhehoidon mahdollisuuksista? Oletko kiinnostunut alkamaan perhehoitajaksi tai perustamaan perhekotia? Tule kuuntelemaan, keskustelemaan ja innostumaan vaihtoehtoisesta ikäihmisten hoivamuodosta. Paikalla on Perhehoitoliitosta Ikäihmisten perhehoidon asiantuntija Raija Leinonen sekä Ikäihmisten ammatillista perhehoitoa Lappiin -hankkeesta projektipäällikkö Tuulikki Ahola. Mukana myös kaupungin hoivan ja huolenpidon työntekijöitä kertomassa, miten perhehoitajaksi ryhdytään.

Tilaisuus järjestetään Kemin kaupungintalolla 2.3.2022 kello 17.00 -19.00 Ilmoittautuminen

Tai sähköpostitse marja.kivekas@kemi.fi

Tervetuloa!

Lisätietoja tilaisuudesta:
Kehittämispäällikkö Marja Kivekäs
Puhelin 040 677 1119

Takaisin listaukseen