27.10.2021

Kirjaesittelytilaisuus: Arto Rinne kirjaston lehtisalissa pe 29.10. klo 16.30

Musiikilla höystetty kirjaesittelytilaisuus! Karjalan tasavallassa Petroskoissa pitkään asunut folk-muusikkona tunnettu Arto Rinne julkaisi tänä syksynä toisen kirjansa ”Karjalaan kaikonneita – Suomalaisten pakolaisten kohtaloita sukutarinana” karjalaisen kulttuurin edistämisestä tunnetun Juminkeko-säätiön kustantamana.

Karjalaan kaikonneita kertoo suomalaisista pakolaisista Neuvostoliittoon. Arto Rinteen isovanhemmat Saimi ja Uuno Rinne loikkasivat Neuvostoliittoon 1930-luvun alkuvuosina etsimään parempaa elämää, mutta löysivät itsensä pian alkeellisista oloista Siperiassa. Siellä he saivat myös pojan, Paulin. Hänestä tuli kuuluisa näyttelijä ja ohjaaja sekä arvostettu kulttuuripersoona Karjalan tasavallassa, mutta isän kohtalo oli toisenlainen ja pysyi pitkään salassa.

Pakolainen oli myös Arto Rinteen isoisäpuoli Onni Eskolin. Saimi ja Uuno Rinteen sekä Onni Eskolinin kirjavat elämät kertovat, millaista oli olla suomalaisena pakolaisena Neuvostoliitossa.

Arto Rinne syntyi vuonna 1966 Petroskoissa, Venäjän Karjalassa. Hän on ollut 30 vuotta suomen- ja venäjänkielisenä toimittajana Karjalan radiossa ja tv:ssä ja tehnyt huomattavan uran folk-musiikissa esiintyen Myllärit, Santtu Karhu & Talvisovat sekä Sattuma-yhtyeissä.

Tilaisuuden järjestää Kenin kaupunginkirjasto yhteistyössä Kemin historiallisen museon ja Kemin Venäjä-seuran kanssa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Kahvitarjoilu.

Takaisin listaukseen