13.3.2020

Kirjasto suljettuna ainakin 13. huhtikuuta saakka

Lapin kirjastot suljetaan viimeistään 18. maaliskuuta ja ovat suljettuja 13. huhtikuuta saakka valtioneuvoston määräyksellä. Tänä aikana kaikki toimipisteet ovat suljettuina, kirjastoautot eivät aja eivätkä omatoimikirjastot ole käytössä.

Käytännöt kirjaston palvelujen osalta

  • Varausten nouto ei ole mahdollista kiinniolon aikana.
  • Varauksia, joiden viimeinen noutopäivä on kiinnioloaikana, pidetään varaushyllyissä 4. toukokuuta saakka.
  • Jos sinulla on tällä hetkellä aineistoja lainassa, niiden eräpäivät siirretään automaattisesti 4.–6.5. välille.
  • Kirjasto ei lähetä kiinniolon aikana viestejä lähestyvistä eräpäivistä eikä saapuneista varauksista.
  • Kirjaston verkkopalvelut toimivat normaalisti. Voit tehdä varauksia ja käyttää e-aineistoa.
  • Joissakin kirjastoissa on palautusluukku, johon voit palauttaa aineistoa. Tarkista palautusluukun saatavuus palvelupisteen sivulta

Ongelmatapauksissa voit olla yhteydessä kirjastoon puhelimitse, sähköpostilla tai palautelomakkeella.

Kirjastot noudattavat koronavirusepidemian aikana kaikessa toiminnassaan kansallisia ohjeita. Päivitämme tiedon ajankohtaisista muutoksista tähän tiedotteeseen.

Tiesitkö, että voit keskeyttää varauksesi koska tahansa?

Jos et syystä tai toisesta pääse tai halua tulla noutamaan varaamiasi kirjoja lähiaikoina, voit lukita ne Lapinkirjasto.finna.fi:n sivuilla omista tiedoista, mikäli ne eivät ole jo matkalla sinulle tai odottamassa noutoa.

Keskeyttämällä varauksen varmistat, ettei hartaasti odotettu kirja mene sivu suun ja toisaalta mahdollistat muiden asiakkaiden nopeamman aineiston saannin.

Keskeytyksen aikana etenet normaalisti varausjonossa, mutta kirja ei tule noudettavaksi sinulle ennen kuin olet poistanut keskeytyksen ja olet jonon kärjessä.

Ohjeet varauksen keskeytykseen

Lue ja kuuntele verkossa

Kirjasto tarjoaa tuhansia kirjoja, äänikirjoja ja lehtiä sähköisessä muodossa. E-aineistoista löytyy muun muassa uutta suomen- ja englanninkielistä kirjallisuutta sekä ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä.

Niiden käyttämiseen tarvitset Lapin kirjaston-kirjastokortin, verkkoyhteyden sekä tietokoneen, tablettilaitteen tai älypuhelimen.

Lapin kirjaston e-aineistotarjonta  

Kirjastot.fi:n linkkikokoelma koronasta

Takaisin listaukseen