12.5.2023

Kivalo-opiston aikuisten taiteen perusopetuksen juhlanäyttely

Kemin kulttuurikeskuksen aulassa on nähtävillä 2.5.-20.5.2023 keväistä väriloistoa ja taidokkaita teoksia, jotka ovat Kivalo-opiston Kemin osaston aikuisten taiteen perusopetuksen opiskelijoiden luomuksia. Aulassa on nähtävillä opettaja Taina Rönkön ohjaaman Sunnuntaimaalareiden maalauksia, kahvilassa Taide ja Teema -ryhmän teoksia sekä museon edustalla Räiskö ryhmän maalauksia, grafiikkaa ja keramiikkaa. Kuvataiteilija Jouko Alapartasen ohjaama Piirtämisen ja maalaamisen perusteet kurssin oppilaiden maalaukset löytyvät sisääntuloaulan korkealta seinältä. Sisääntuloaulan vitriineistä löytyy Kivalo-opiston Pop Upp keramiikkaa ja Keramiikka ryhmien opiskelijoiden keramiikkateoksia. Kivalo-opiston keramiikan opettajana toimii Kaisu Hyrkäs.

Tule tutustumaan tekniikoihin ja töihin, mitä aikuisten taiteen perusopetuksen lukuvuonna on valmistunut. Innostu sinäkin ja lähde opiskelemaan taiteen tekemistä Kivalo-opistoon.

Mitä kursseilla tehdään?

Sunnuntaimaalarit
Kiireetöntä, nautittavaa taiteen tekemistä ja uusien taitojen opiskelua päivällä vapaille taiteen ystäville ja
tekijöille. Ei vaadi ennakkotaitoja tai tietoa taiteesta, riittää kiinnostuneisuus.

Keramiikka
Kädet saveen ja tutustumaan keramiikkaan tai jatkamaan ja syventämään tekemisen taitoja. Keramiikkaa aloittaville perusopintoja: savilaadut, käsinrakennus, dreijaus, muottitekniikka, lasittaminen ja poltto.
Jatkavilla, pidemmälle ehtineillä: syventäviä opintoja, kokeilevaa keramiikkaa, erikoistekniikoita, muotoiluiloa, keraamisia veistoksia.

Piirtämisen ja maalaamisen perusteet
Käymme kurssilla läpi kuvataiteen perusosaamiseen liittyvää tekniikkaa soveltaen I.E Repin instituutin
oppeja. Piirrämme kipsimalleja, elävää mallia sekä muita oppimista tukevia harjoitteita. Kurssi soveltuu
kaikenikäisille ja tasoisille tekijöille.

Taide ja teema
Kurssilla opiskellaan modernin opetussuunnitelman mukaisesti eri tyylejä. Tyyli eli ismit opitaan sekä
teoriassa että tekemisen kautta. Jokaista tyylisuuntaa käsitellään kolmen aiheesta itsetehdyn työn kautta.

Räiskö ryhmä
Kurssilla hiotaan jo opittuja taitoja ja tutustutaan uusiin taiteen ilmiöihin ja ilmaisutapoihin. Interaktiivinen ryhmä.

Takaisin listaukseen