29.3.2022

Kivalo-opiston taidegrafiikanopetuksen opiskelijanäyttely “Taidegrafiikan helmiä” avautuu Kemin historiallisessa museossa

”Kun on lupa kokeilla, luova mieli löytää aina uusia ilmaisun polkuja”

Taidegrafiikan helmiä opiskelijanäyttely esittelee Kivalo-opiston taidegrafiikan opetusta. Näyttely valottaa tämän päivän taidegrafiikan menetelmien runsautta. Taidegrafiikassa on siirrytty ekologisiin ja terveysystävällisiin “myrkyttömien” menetelmien käyttöön.

Näyttelyn teokset ovat korona- aikana 2022-20 valmistuneita teoksia ja teossarjoja. Teokset on toteutettu sekä yksilöohjauksessa että ryhmäopetuksena lähiopetusjaksoilla. Myös itsenäinen työskentely näkyy näyttelyn teoksissa.

Uudet menetelmät ja keinot ovat lisänneet taidegrafiikan opetuksen mahdollisuuksia moninkertaisesti. Yhteisen
pohjaopetuksen hallinnasta jokainen voi hiljalleen siirtyä kohti oman ilmaisun kehittämistä. Ryhmässä taidegrafiikan harrastamisen polku vahvistuu, kun voi seurata muiden tekijöiden luovan prosessin ongelmakohtia ja ratkaisuja.

Taidegrafiikan helmiä näyttely esittelee neljäntoista taidegrafiikan harrastajan vedoksia ja teoksia. Näyttelyssä ovat mukana taidegrafiikan konkareita ja harrastamisen hiljattain aloittaneita. Osallistujat ovat Raija Grönlund, Jukka Halttunen, Erja Hekkanen, Anu Herajärvi, Marja-Leena Huuska, Auli Järvelä, Anna-Kaisa Karttunen, Annikki Laurikainen, Maria Neal, Tiina Okkonen, Anneli Paldanius, Raija Siekkinen, Pirjo Sonntag ja Maire Virtanen.

Ryhmälle on yhteistä se, että taidegrafiikka kärpänen on puraissut ja vienyt heidät mukanaan. Graafisen ilmaisun erityispiirteet, vedostuksen vaativuus ja työskentelyn pitkäjännitteisyys taivuttavat mutta onnistuminen on aina yhteistä palkitseva iloa.

Tämän päivän taidegrafiikalle on luontevaa yhdistää yhä useampia tekniikoita, yhdistämällä niitä jopa samaan työhön. Näyttelyssä ovat esillä ilmaisun uudet menetelmät kuten valokuvapohjainen fotopolymeerigravyyri ja sen variaatiot.

Taidegrafiikan ryhmänäyttelyn teokset on toteutettu Kivalo-opiston taidegrafiikan ryhmissä Keminmaassa. Opiskelijanäyttelyn teosten ohjauksesta on vastannut TaM, taidegraafikko, kuvataidepedagogi Marjo Pitko.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Näyttelyaika on 1. – 27.4. 2022
Näyttely avataan perjantaina 1.4. klo 16-18

Kemin historiallinen museo:
puh. 016 258 247
Marina Takalon katu 3
historiallinenmuseo@kemi.fi
maanantai–perjantai kello 10–17
lauantai kello 10–15


Lisätietoja: Marjo Pitko marjo.pitko@kemi.fi puh. 040 544 4572

Takaisin listaukseen