9.6.2021

Koronarajoitukset Kemissä 14.6. – 20.6.2021

Epidemiatilanne alueella on rauhoittunut, mutta Norbottenin heikko koronatilanne Ruotsissa luo yhä merkittävän uhan epidemiatilanteen huonontumiselle ja tautitapauksia tulee alueelle Ruotsista säännöllisesti.

Kemin kaupunki jatkaa koronarajoituksia ja suosituksia, tavoitteena on yhä suojata kaupunkilaisia ja hillitä koronaviruksen leviämistä.

Liikunta ja ryhmäharrastaminen sisä- ja ulkoliikuntatiloissa:

 • Joukkuelajien harrastaminen ja kilpaileminen sallitaan urheiluseurojen järjestämissä tilaisuuksissa. Toiminta tulee järjestää koronaturvallisesti lajiliittojen, OKM:n ja AVI:n määräyksiä noudattaen.
 • Urheilutapahtumissa tulee noudattaa lajiliittojen koronaturvallisuusohjeita ja yleisö tulee jakaa erillisiin enintään 100 hengen katsomolohkoihin.
 • Uimahalli on avoinna kaikille asiakkaille arkisin aamuisin kello 7- 8:30, kello 12-15:00  ja ilta-aikaan kello 17.30 – 20.30.  Uimahallin kävijämäärä on rajoitettu ja sisätiloissa on noudatettava turvavälejä sekä muita voimassa olevia ohjeita.

Kirjasto, museot ja nuorisotilat

 • Kirjasto, taidemuseo ja historiallinen museo ovat avoinna. Kirjaston lukusalissa kävijämäärä on rajoitettu. Kaikessa toiminnassa on noudatettava maskisuositusta sekä hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä.
 • Nuorisotilat ovat avoinna ja tiloissa voi oleilla samanaikaisesti noin puolet normaalista kävijämäärästä. Tiloissa on käytettävä maskeja ja huolehdittava turvaväleistä.

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat

 • Suositellaan vahvasti, että sisätiloissa järjestettäviin yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin osallistuisi korkeintaan viisikymmentä (50) henkilöä ja ulkotiloissa enintään sata (100) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamaa ohjetta noudattaen.Suurempien tilaisuuksien järjestämisestä tulee neuvotella terveysviranomaisten kanssa.

Hoito- ja hoivayksiköissä saa vierailla

 • Palveluasumisen asukkaiden tapaaminen on mahdollista turvavälejä noudattaen ja suojaimia käyttäen. Tapaamisia porrastetaan ja niistä on sovittava etukäteen henkilöstön kanssa. Vierailijoita voi olla enintään kaksi. Vierailun aikana pitää käyttää kasvomaskia, huolehtia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta.

Muut voimassa olevat ohjeet ja suositukset

 • Vältä väkijoukkoja ja turhia kokoontumisia.Huolehdi turvaväleistä ja käytä maskia kaikissa tilanteissa, joissa et voi säilyttää turvaväliä.
 • Noudata hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.
 • Älä matkusta alueelle, jossa epidemiatilanne on huono kuten Ruotsi. Hakeudu koronanäytteenottoon heti, jos saat oireita.
 • Annetut suositukset ja rajoitukset perustuvat tautitilanteeseen sekä Länsi-Pohjan alueellisen pandemiatyöryhmän suosituksiin
Takaisin listaukseen