15.12.2021

Koronarokotukset Kemissä

Rokotamme 1.annoksia kaikille rokotuspäivään mennessä 12-vuotta täyttäneille ja 2.annoksia, joilla tulee ensimmäisestä rokotuksesta vähintään 6 viikkoa täyteen.  

THL suosittelee 3. rokoteannoksen antamista niille 12 vuotta täyttäneille, jotka taudin tai hoidon vuoksi ovat voimakkaasti immuunipuutteisia. Rokotussarjan kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.  

Voimakkaasti immuunipuutteisiksi katsotaan seuraavat ryhmät: elinsiirto, kantasolusiirto, vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos, immunosupressiivinen syöpähoito, autoimmuunisairauksien hoito immunosupresiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä, dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta, pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV sekä lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosupressiivinen tila.  

3. koronarokoteannosta suositellaan myös kaikille yli 18 vuotta täyttäneille sekä kaikille sairautensa vuoksi riskiryhmään 1 tai 2 kuuluville. Yli 18-vuotiaille ja riskiryhmiin kuuluville kolmas koronarokote voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 5 kuukautta.  

Alle 30-vuotiaat miehet rokotetaan Pfizerin rokotteella THL:n ohjeen mukaan. 

Rokotuksissa edetään vanhimmista nuorimpaan, sillä ikä on merkittävin vakavalle koronataudille altistava tekijä.   

Rokotusajan voi varata netin kautta osoitteesta https://koronarokotuskemi.kehollesi.fi/ tai puhelimitse arkisin kello 8-11 ja 12-15, numerosta 040 589 0995. 

Rokotuspaikkana toimii uusi Terveyskeskus, osoitteessa Valtakatu 6. Käynti terveyskeskuksen pääovista. 

POP-UP rokotuspäivät 20.-21.12.2021

Järjestämme POP UP rokotuspäivät 20.–21.12.2021 kello 9.00–15.00 vanhalla terveysasemalla, osoitteessa Kauppakatu 22. ilman ajanvarausta yli 60-vuotiaille 3. koronarokoteannoksia.

2. ja 3. annoksen väli pitää olla 5 kuukautta. Tästä on viime viikolla jaettu tiedotetta erikseen. 

Seuraa tiedotteita Kemin kaupungin nettisivuilla ja Facebookissa.   

Takaisin listaukseen