23.4.2021

Koronarokotukset Kemissä 23.4.2021

Olemme saaneet paljon palautetta koronarokotusten edistymisestä. Palautteessa on paljon väärinkäsityksiä ja oletuksia, jopa erikoisia salaliittoteorioita.

Lähtökohtaisesti suomalaisten rokottamista ohjaa terveyden- ja hyvinvoinnin laitos. THL on määrittänyt rokotusjärjestyksen ja se myös päättää rokotteiden jakomäärät alueille.

THL:n antamia ohjeita rokotusjärjestyksistä tulee noudattaa ja rokotteita tulee Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiriin THL:n jakamina määrinä. Rokotteiden jakelussa ja niiden edistymisessä on kieltämättä jonkin verran alueellisia eroja Suomen sisällä .

Kaikki Kemiin tulleet rokotteet jaetaan pikimmiten niiden saavuttua THL:n ohjeistamassa järjestyksessä kemiläisille.

Rokottajista ei ole pulaa ja tilat ovat tarkoitukseen riittävän suuret. Massarokotukset toteutetaan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana Tervahallissa sinne perustettavassa massarokotustilassa. Henkilökunta rokotusten antamiseksi on rekrytoitu ja se on valmiudessa aloittaa rokotukset, kunhan rokotteita saadaan riittävä määrä.

Kemissä rokotetaan asukkaita tällä hetkellä (viikot 16 ja 17) vielä yli 70 vuotiaiden ikäluokassa, koska ikäluokka on Kemissä suuri ja heidän osaltaan riittävää rokotuskattavuutta ei ole saavutettu. Rokotteita ja rokotusaikaoja on parhaillaankin tarjolla ja niistä on kerrottu Kemin kaupungin www-sivulla, sosiaalisessa mediassa, Lounais-Lappi ja Lapin Kansa lehdissä.

Mikäli viikon 17 rokotusajat eivät täyty 70-vuotta täyttäneiden ajanvarauksista, avaamme rokotusajat 65-69 vuotiaille riskiryhmään 1 ja 2 kuuluville. Kemiin on tullut myös Astra Zenecan rokotteita, joita tarjotaan 65-69-vuotiaille perusterveille kemiläisille heti kun riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat samanikäiset on rokotettu, mikäli rokotteita on vielä jäljellä.

Rokottaminen etenee ikäluokittain THL:n ohjeiden mukaan sitä mukaa nuorempiin ikäluokkiin, kun rokotteita saadaan.

Rokotukset jatkuvat viikolla 16 ja 17 vuonna 1951 syntyneiden tai sitä vanhempien rokottamisella ja viikolla 18 rokotukset jatkuvat 65-69 vuotta täyttäneiden riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvien sekä 50-64v riskiryhmään 1 kuuluvien rokottamisella.

Takaisin listaukseen