24.2.2022

Koronarokotukset Kemissä

Rokotamme ajanvarauksella 9.- 11.3.2022 uudella terveysasemalla, neuvolan tiloissa, osoitteessa Valtakatu 6. Neuvolaan sisäänkäynti Citymarketin päädystä.

Rokotamme THL:n ohjeen mukaan kaikkia yli 12-vuotiaita 1., 2. ja 3. annoksilla. Annosväli 1. ja 2. rokotteen välillä pitää olla vähintään 6 viikkoa sekä 3. rokoteannoksissa erillisen ohjeen mukaan.

3. koronarokoteannosta suositellaan myös kaikille yli 18 vuotta täyttäneille sekä kaikille sairautensa vuoksi riskiryhmään 1 tai 2 kuuluville. Yli 18-vuotiaille ja riskiryhmiin kuuluville kolmas koronarokote voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut 3-4 kuukautta.

Voimakkaasti immuunipuutteisille suosittelemme kolmatta annosta, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. Heille suosittelemme myös neljättä annosta, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

60 vuotta täyttäneille ja 18 vuotta täyttäneille riskiryhmiin kuuluville kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

18–59-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmas rokoteannos voidaan antaa 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

12-17-vuotias ei voi tällä hetkellä saada 3. koronarokotusannosta, mikäli kuitenkin 12-17-vuotias kuuluu voimakkaasti immuunipuutteisiin niin hän voi saada kolmannen rokoteannoksen.

Alle 30-vuotiaat miehet rokotetaan Pfizerin rokotteella THL:n ohjeen mukaan.

Rokotusajan voi varata netin kautta osoitteesta https://koronarokotuskemi.kehollesi.fi/ tai puhelimitse numerosta 016-259704. Kemissä on otettu käyttöön takaisinsoittojärjestelmä puhelinajanvarauksessa.

Rokotuksiin liittyvissä asioissa yhteys koronarokotus@kemi.fi

Seuraa tiedotteita Kemin kaupungin nettisivuilla ja Facebookissa.

Takaisin listaukseen