9.2.2022

Koronavirus rajoitus- ja suojatoimet Kemissä 10.2.2022 alkaen

Koronavirustilanne on Meri-Lapissa hyvin vaikea. Tartunnan voi käytännössä saada alueella mistä vaan.  

Harrastustiloihin on määritelty tilakohtaiset enimmäismäärät kaupungin toimesta. Harrastustilojen käytön edellytyksenä on, että myös tilojen käyttäjä laatii suunnitelman siitä, kuinka terveysturvallisuus tilaisuudessa turvataan. Harrastustoimintaa ei muuten rajoiteta. Harrastustoimintaan tulee osallistua ehdottoman terveenä. 

Suosittelemme, että harjoituksiin tullaan varusteet päällä ja lähdetään suoraan pois silloin kun se on mahdollista pukuhuoneen käytön minimoimiseksi. Vältetään ryhmien sekoittamista ja tarpeetonta kokoontumista sekä saattajien ja huoltajien tarpeetonta oleskelua sisätiloissa vältetään. Edellytetään kasvomaskin käyttöä harrastuksiin tullessa ja poistuttaessa sekä mahdollisuuksien mukaan myös harrastuksen aikana. Turvaetäisyyksien säilyttämistä esimerkiksi tauoilla korostetaan.  

Yleiset suositukset viruksen leviämisen estämiseksi: 

– Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi kaikissa niissä tilanteissa (esim. julkisissa sisätiloissa, kaupoissa, kirjastoissa, joukkoliikenteessä) joissa riittäviä turvavälejä ei voida taata. 

– Palveluasumisen asukkaiden tapaaminen hoito- ja hoivayksiköissä on mahdollista turvavälejä noudattaen ja suojaimia käyttäen. Tapaamisia porrastetaan ja niistä on sovittava etukäteen henkilöstön kanssa. Vierailijoita voi olla enintään kaksi. Vierailun aikana pitää käyttää kasvomaskia, huolehtia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta. 

– Koronavirusrokotteen ottamista suositellaan erityisen vahvasti. 

Ohjeistus on voimassa toistaiseksi. 

Takaisin listaukseen