16.12.2021

Koronavirus rajoitus- ja suojatoimet Kemissä 18.12.2021 alkaen

Koronavirustilanne on Meri-Lapissa vaikea. Tartunnan voi käytännössä saada alueella mistä vaan. Tartunnanjäljitys on jo ylikuormittunut ja vaarana on myös sairaalahoidon ylikuormittuminen. Virus on levinnyt viime aikoina erityisesti nuorten harrastustoiminnan parissa ja siellä tuleekin kiinnittää erityistä huomiota koronaturvallisuuteen.

Kemin kaupungin perusturvalautakunta päätti kokouksessaan 14.12.2021 kieltää sisätiloissa järjestettävät yli 20 hengen korkean ja keskisuuren riskin  yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Kielto on voimassa 18.12.21 – 16.1.2022 välisenä aikana. Päätös perustuu tartuntatautilain § 58 1 mom. Vaihtoehtoisesti yli 20 hengen tapahtumia voidaan järjestää edellyttämällä yli 16-vuotiaalta EU:n digitaalisen koronatodistuksen (koronapassin) esittämistä yleisötilaisuuteen pääsemiseksi.

Harrastustoimintaa ei toistaiseksi rajoiteta, mutta harrastustoimintaan tulee osallistua ehdottoman terveenä. Suosittelemme, että harjoituksiin tullaan varusteet päällä ja lähdetään suoraan pois silloin kun se on mahdollista pukuhuoneen käytön minimoimiseksi. Vältetään ryhmien sekoittamista ja tarpeetonta kokoontumista sekä saattajien ja huoltajien tarpeetonta oleskelua sisätiloissa vältetään. Turvaetäisyyksien säilyttämistä esim, tauoilla korostetaan. Huom! Tämä ohjeistus koskee myös Kemin uimahallia.

Yleiset suositukset viruksen leviämisen estämiseksi:

– Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi kaikissa niissä tilanteissa (esim. julkisissa sisätiloissa, kaupoissa, kirjastoissa, joukkoliikenteessä)  joissa riittäviä turvavälejä ei voida taata.

– Palveluasumisen asukkaiden tapaaminen hoito- ja hoivayksiköissä on mahdollista turvavälejä noudattaen ja suojaimia käyttäen. Tapaamisia porrastetaan ja niistä on sovittava etukäteen henkilöstön kanssa. Vierailijoita voi olla enintään kaksi. Vierailun aikana pitää käyttää kasvomaskia, huolehtia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta.

– Matkailua epidemiatilanteelta huonoille alueille ei suositella.

– Koronavirusrokotteen ottamista suositellaan erityisen vahvasti.

Ohjeistus on voimassa toistaiseksi.

Takaisin listaukseen