27.11.2020

L-PSHP koronatiedote 27.11.2020 kello 20:30

Länsi-Pohjan alueellinen koronakoordinaatioryhmä on tänään ylimääräisessä iltakokouksessa arvioinut alueen epidemiatilannetta. Koronavirustilanne on Suomessa nopeasti heikkenemässä ja sairaalahoidon tarve on lisääntymässä Etelä-Suomessa.

Koordinaatioryhmä vahvasti suosittaa, että joukkotapahtumia ei järjestettäisi eikä niihin osallistuttaisi ja välttämättömissä tilanteissa huomioidaan enintään 10 hengen suositusraja.

Etätyötä ja etäkokouksia vahvasti suositellaan.

Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi laajasti samalla turvaväleistä huolehtien.

Ylimääräisiä sosiaalisia kontakteja tulee välttää ja pysytellä omassa perhepiirissä.

Länsi-Pohjan koronakoordinaatioryhmä lisäksi vahvasti suosittaa:matkustaminen myös kotimaassa tulee rajata välttämättömiin tilanteisiin. Oman alueen ulkopuolelle ja erityisesti Uudellemaalle matkustamista tulee välttää.

koronavirustesteihin tulee edelleen hakeutua herkästi ja jo lievien oireiden vuoksi. Koronavirustauti voi oireilla pelkästään mahataudin oirein.

Länsi-Pohjaan on tullut koronavirustautia, jonka epäillään olevan peräisin osallistumisesta Levin maailmancupiin. Tapahtumaan osallistuneita kehotetaan seuraamaan vointiaan ja hakeutumaan koronavirustestiin herkästi.

Pysykää poissa Länsirajalta!!! Koronavirustautia ei pidä tulla tuomaan Länsirajalle eikä viemään Länsirajalta. Rajayhteisöön kuulumattomien turhat matkat Haaparannalle ja Ruotsin Norrbotteniin tulee lopettaa. Norrbottenin tautitilanne on nopeasti vaikeutumassa ja tautitapaukset lisääntymässä. Viime viikolla Norrbottenin alueella todettiin 753 koronavirustapausta ja tälle viikolle määrän arvioidaan nousevan yli tuhanteen. Pääpaino epidemiassa on Norrbottenin eteläosissa.

Länsi-Pohjan koronakoordinaatioryhmä

lisätietoja: Johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila

Takaisin listaukseen