12.4.2021

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin koronatiedote: viikolla 14 uusia tartuntoja sekä useita joukkoaltistumisia

Viikonlopun aikana todettiin neljä uutta koronavirustartuntaa.

Viikolla 14 koronavirustartuntoja todettiin Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä yhteensä 14. Karanteeniin asetettiin noin 250 ihmistä.
Viime viikolla todettiin yhteensä 5 joukkoaltistumista; Torniossa karanteenissa on Näätsaaren koulu, 2 päiväkotia ja koululuokka Seminaarin koulusta. Lisäksi Länsi-Pohjan alueella on todettu 1 joukkoaltistuminen työyhteisössä.

Koronavirustauti on päiväkoti- ja kouluikäisillä lapsilla yleensä lievä tauti. Epidemian hillitsemiseksi on kuitenkin syytä hakeutua koronavirustestiin jo lievienkin oireiden ilmaantuessa.

Sairaana ei mennä töihin, kouluun tai päiväkotiin, vaan hakeudutaan koronavirustestiin ja vaikka testi olisi negatiivinen parannellaan oireet kotona ennen arkeen palaamista.

Epidemia on edelleen kiihtymisvaiheessa ja kahden viikon ilmaantuvuusluku on nousemassa. Tällä hetkellä luku on 20/100 000.

Sosiaali- ja terveysministeriö on 8.4.2021 antanut toimenpidetaso 2 mukaisen ohjauskirjeen, jossa se on kehottanut pitämään nykyiset rajoitukset ja suositukset voimassa 30.4.2021 asti ja purkamaan näitä vain huolellisesti harkiten.

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä arvioi tilannetta kokouksessaan 14.4.2021. Tämänhetkiset rajoitukset ja suositukset ovat voimassa 25.4.2021 saakka.

Takaisin listaukseen