7.10.2020

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin koronatilannekuva: Olemme vedenjakajalla!

Viimeisen kuuden päivän aikana on Meri-Lapissa on todettu 9 uutta koronavirustartuntaa. Näistä 8 liittyy Ylläksen tartuntaketjuun joko suoraan tai karanteenien sisällä tapahtuneina jatkotartuntoina.

Myös sairaalahoitoon on jouduttu turvautumaan. Nyt todettuihin tartuntoihin on liittynyt joukkoaltistuksia muun muassa ryhmäliikunnan merkeissä, ja useita kymmeniä on asetettu karanteeniin.

Koronavirusepidemia on alueellamme edelleen perustasolla. Karanteeneilla pyrimme katkaisemaan tartuntaketjut ja ehkäisemään epidemian leviämistä. Tiedotamme aktiivisesti tautitilanteen muutoksista ja uusista suosituksista. Voimassaolevat suositukset löytyvät sairaanhoitopiirin internet-sivuilta.

OLEMME VEDENJAKAJALLA!

Tartunnat lisääntyvät Suomessa koko ajan. Me kaikki voimme vielä vaikuttaa siihen minkälaiseksi toinen epidemia-aalto Meri-Lapissa muotoutuu. Epidemian torjunta on kaikkien vastuulla.

Käsihygienialla, turvaväleillä kaupassa ja ihmisjoukkojen välttämisellä saadaan paljon aikaan. Kasvomaskeja kannattaa käyttää AINA, kun turvaväliä ei voi pitää.

Pandemiapäällikkö
Jyri J. Taskila
Johtajaylilääkäri, sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri
LPSHP

Takaisin listaukseen