21.12.2020

Lapin kirjasto aloittaa palauttamattomien lainojen laskutuksen

Nyt kannattaa kaivella kaikki piilot ja nurkat kotona ja mökillä, jos on unohtanut palauttaa kirjaston aineistoa. Lapin kirjasto aloittaa palauttamattomien lainojen laskutuksen tammikuussa 2021.

Jos sinulla on palauttamattomia lainoja, joiden eräpäivästä on yli 30 päivää, voit palauttaa ne vuoden loppuun asti pelkkien palautuskehotus- tai myöhästymismaksujen hinnalla. Jos et palauta myöhästynyttä aineistoa tänä vuonna, lähetämme tammikuussa laskun, jonka summa riippuu palauttamatta jääneen aineiston arvosta.

Palauttamatta jääneestä aineistosta vastaa aina kirjastokortin haltija. Kirjasto laskuttaa huoltajalta alle 15-vuotiaan lainat, joita ei ole palautettu. Sama koskee niiden henkilöiden lainoja, joille on määrätty huoltaja.

Jos lasku jää maksamatta, asia voi siirtyä perintätoimistolle, joka perii maksun aineistosta. Sen jälkeen lainaa ei voi enää palauttaa kirjastoon. Laskuun lisätään myös perintäkulut. Mikäli sinulla on kysyttävää laskutukseen liittyen, ole yhteydessä omaan kirjastoosi. Kirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät verkkokirjasto Finnasta (lapinkirjasto.finna.fi) tai oman kuntasi verkkosivuilta.

Takaisin listaukseen