27.2.2024

LumiVisio 2024 -lumenveistokilpailu toi veistokset Kemin keskustaan – äänestä suosikkiasi yleisöäänestyksessä

LumiVisio 2024 -lumenveistotapahtuma järjestettiin Kemin keskustassa torstaina 22.2.2024. Lumenveistokilpailussa valmistui upean hienoja veistoksia kävelykadulle, Kalle’s Burgerin pihalle sekä Jopen puistoon. Tapahtumapäivän aikana pääsi myös muun muassa pelaamaan Kemin kaupunginkirjaston Lumikuningattaren kirous -pakopeliä, tutustumaan Pointin, Ohjaamon ja Järjestökeskus Sillan toimintaan, kahvittelemaan CafeBarKinossa ja pelaamaan pingistä Lappian Pingisrekassa. Tapahtumapäivä huipentui Abartha-yhtyeen keikkaan CafeBarKinossa.

“Kemi 155 vuotta” -teemaisen lumenveistokilpailun tuomaristo valitsi voittajaksi Pohjantähti-opiston Team PTO -joukkueen veistoksen “Kemin historia” (kuva 1). Toiseksi sijoittui Petkele-joukkue Lappialta teoksella “Kemin Muumimamma” (kuva 2), ja kolmanneksi Hoitsut-joukkue Lappialta teoksella “Kemi.fi” (kuva 3). Hyvä fiilis! -palkinnon mahtavasta yhteistyöstä ja tunnelmasta kilpailun aikana sai Hepolan koulun Hepola 2 -joukkue, jonka teos oli nimeltään “LumiLinnan Arttu” (kuva 4). Paljon onnea voittajajoukkueille!

LumiVision yleisöäänestys on nyt auki, ja äänestysaikaa on 8.3.2024 asti. Käy äänestämässä suosikkiasi tästä: https://forms.office.com/e/9jAgSFi7xL. Yleisöäänestyksen voittajaveistos palkitaan, ja äänestäneiden kesken arvotaan tuotepalkinto. Harmillisesti sateisesta ja lauhasta säästä johtuen kilpailuveistokset paikan päällä ovat alkaneet sulamaan.

Kiitos tapahtuman tukemisesta Kemin Energia ja Vesi, Prisma, Intersport, Ojanperä, Kalle’s Burger, Kemin Satama, FC Kemi, CafeBarKino sekä monet muut yhteistyökumppanit.

LumiVisio 2024. Team PTO. "Kemin historia". Kuva: Kirsi Salonen.
LumiVisio 2024. Pohjantähti-opisto, Team PTO. “Kemin historia”. Kuva: Kirsi Salonen.
LumiVisio 2024. Ammattiopisto Lappia, Petkele. "Kemin Muumimamma". Kuva: Kirsi Salonen.
LumiVisio 2024. Ammattiopisto Lappia, Petkele. “Kemin Muumimamma”. Kuva: Kirsi Salonen.
LumiVisio 2024. Ammattiopisto Lappia, Hoitsut. "Kemi.fi". Kuva: Kirsi Salonen.
LumiVisio 2024. Ammattiopisto Lappia, Hoitsut. “Kemi.fi”. Kuva: Kirsi Salonen.
LumiVisio 2024. Hepola 2. "LumiLinnan Arttu". Kuva: Kirsi Salonen.
LumiVisio 2024. Hepolan koulu, Hepola 2. “LumiLinnan Arttu”. Kuva: Kirsi Salonen.
Takaisin listaukseen