Kevätmarkkinat Täiköntorilla maaliskuussa 2023.
Kevätmarkkinat Täiköntorilla maaliskuussa 2023.

14.5.2024

Markkinat, Katukestit, Siivouspäivä ja Miljoona roskapussia – Kemin 24.-25.5. viikonloppuun mahtuu!

Täiköntorin markkinat avaavat Kemin kesäkauden 24.–25.5.2024, ja tapahtuman yhteydessä vietetään kävelykadulla myös Kemin ensimmäisiä Katukestejä sekä toteutetaan Kevätsiivoustempaus keskustassa, Sisäsatamassa ja ympäri Kemiä!

Täiköntorin markkinoilla perjantaina kello 9–17 ja lauantaina kello 9–15 myynnissä on monenlaisia herkkuja, kuten leipää, pullaa, marjoja sekä liha- ja kalatuotteita paistettuja maivoja ja tuoretta lakua unohtamatta. Markkinoilta löytyy myös ainutlaatuisia käsityö- ja taidetuotteita, sekä vaatteita ja koruja. Molempina päivinä markkinakävijöitä tanssittaa Sari Leppälä Duo, perjantaina kello 12.30, 13.30 ja 14.30 ja lauantaina kello 11, 12 ja 13. Markkinat järjestää Kemin kaupunki ja Kemin Yrittäjät.

Perjantai-iltana kävelykadulla kello 19–21 syödään yhdessä ulkona Kemin ensimmäisillä Katukesteillä!

Tai paikkavaraus puhelimitse 040 557 9016.

Kysy ateriatarjouksia paikallisista ravintoloista tai valmista retkieväs itse. Katukestit on saanut inspiraationsa pääkaupunkiseudun suositusta Illallinen taivaan alla -liikkeestä ja sen torniolaisvastineesta Syöhään yhessä!. Kemin kaupunki haluaa tempauksella tuoda esiin kaupunkitilan monia mahdollisuuksia yhteisöllisissä ja matalan kynnyksen tapahtumissa. Samalla kiinnitetään huomiota ympäristön roskaantumisen torjuntaan ja vastuulliseen kuluttamiseen.

Lauantai 25.5. on valtakunnallinen Siivouspäivä, joka on kierrätyksen, vanhojen tavaroiden ystävien ja kaupunkikulttuurin juhlapäivä. Kemin kaupunki osallistuu päivään tarjoamalla tuolloin kävelykadun maksuttomaksi kirpputoripaikaksi kello 9–15. Tule siis mukaan myyjäksi tai asiakkaaksi, paikalla on ainakin Vihreän Kemin kirppispöytä. Ota myyntialustaksi oma viltti tai pöytä mukaan.

Lauantaina siivoillaan rantoja Ylen Miljoona roskapussia -kampanjan hengessä: Sisäsatamassa talkoilevat pursi- ja veneseurat ja kello 15 lähdetään roskaretkelle rantoja pitkin Satamakonttorin luota kohti Kiikeliä, jossa roskienkerääjille tarjolla nokipannukahvit ja pientä purtavaa. Tervetuloa mukaan! Muistetaanhan kirjata kaikki kerätyt roskapussit Ylen Miljoona roskapussia -laskuriin. Kevätsiivoustalkoissa ympäri Kemiä ovat mukana Kemin kaupungin lisäksi koulut ja oppilaitokset, Pidä Lappi Siistinä ry, Pidä Saaristo Siistinä ry, Kemin Martat, Kemin purjehdusseura, Kemin Työväen Pursiseura ry, Kemin Moottorivenekerho, Kontionkadun asukaspuisto, Veitsiluodon Kalamiehet ja monta muuta yhteistyökumppania. Lisätietoja tapahtumaviikonlopusta löydät Kemin kaupungin nettisivujen tapahtumakalenterista.

Lisätietoja tapahtumasta:
Aurora Loukusa
Tapahtumakoordinaattori
p. 040 557 9016
aurora.loukusa@kemi.fi

Senja Raappana
Projektityöntekijä
p. 040 630 9439
senja.raappana@kemi.fi

Takaisin listaukseen