6.9.2022

Matkusta veloituksetta Kemin kaupunkiliikenteessä 22.9.2022

Autoton päivä 22.9.2022 

Kemi kannustaa taas antamaan omalle autolle vapaapäivän ja käyttämään kaupungin julkista liikennettä kansainvälisenä autottomana päivänä, jota vietetään torstaina 22.9.2022. Kaupunki tarjoaa tuona päivänä ilmaiset bussimatkat vuoroilla:  

Kemin kaupunkiliikenteen vuorot: 2, 2B, 2C, 2BC, 6, 6A  

Kemin kaupungin ostamat seutuvuorot: 22, 24, 24C, 32, 32B, 22BC, 42B Kemin kaupungin alueella 

Aikataulut: www.kemintaksi.fiwww.meri-lapinjoukkoliikenne.fiwww.matkahuolto.fi  

sekä Matkahuollon ”Reitit ja Liput” –sovellus 

Maksuttomuus ei koske markkinaehtoista liikennettä. 

Toiveena ja tavoitteena on, että joukkoliikenteen käyttö yksityisautoilun vaihtoehtona lisääntyisi. Unohtamatta silti, että kävely ja pyöräily ovat ne päästöttömimmät tavat liikkua. 

Autoton päivä päättää Kansainvälisen Liikkujan viikon (16.-22.9.2022). Viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Tavoitteena on liikenteen päästöjen vähentäminen ja se, että kestävän kehityksen ajattelutapa ohjaisi vähitellen automaattisesti kaikkea toimintaamme.  

Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta jokainen voi tehdä jotain! 

Hinku 

Kemi on parin vuoden ajan kuulunut hiilineutraaliin Suomeen tähtäävään Hinku-verkostoon, jonka jäsenten tavoitteena on 80 %:n päästövähennys alueellaan aikavälillä 2007-2030 (pl. teollisuuden päästökaupan alaiset päästöt). 

Kestävä kehitys 

”Kestävä kehitys on kehitystä, joka tyydyttää nykyhetken tarpeet viemättä tulevilta sukupolvilta mahdollisuutta tyydyttää omat tarpeensa. Sen kolmeksi peruselementiksi ovat muotoutuneet ekologinen, taloudellinen sekä sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys. Kestävän kehityksen tavoitteet tähtäävät siihen, että ihmiset oppivat elämään sopusoinnussa luonnon ja toistensa kanssa.” 

YK:n Ympäristön ja kehityksen maailman komissio 1987 

Yhteyshenkilö/lisätietoja: 
Eija Kinnunen, kestävän kehityksen koordinaattori,  
projektipäällikkö Yritysten vihreä ja kestävä Kemi  
+358 40 161 6590;  eija.kinnunen@kemi.fi 

Takaisin listaukseen