17.5.2023

Nuorisotyö toimii nuorten kanssa koko kesän!

Kesäaikana toimintaa järjestetään pääsääntöisesti ulkona, mutta sadepäivinä hakeudumme nuorisotilan suojiin pitämään nuokkua auki Takitsulla tai Huvikummulla.

Torstaina 18.5. aloitellaan jo hieman kesäkautta, kun vietetään Skeittiparkin kesäkauden avajaisia! Skeittiparkin avajaiset kello 17-20. Tapahtumassa musiikista vastaa DJ Strand, puuhapaku tuo paikalle skeittaus- ja skuuttaustarvikkeita lainattavaksi, ja paikanpäällä voi osallistua myös arvontaan.  Säävaraus! Sateen sattuessa vietämme tapahtumaa musiikin parissa Huvikummulla (Sauvosaarenkatu 27). 

Puuhapaku ajelee kesällä jo totuttuun tapaan ympäri Kemiä tarjoamassa tekemistä nuorille. Nuorisotyö tuo tekemistä ja toimintaa eri paikkoihin, kuten esimerkiksi rannoille, puistoihin, koulujen pihoille tai vaikkapa laavulle.

Tiistaisin 6.6.-11.7. välisenä aikana järjestetään yhteistyössä Kemin kaupungin liikuntapalveluiden kanssa SUP-lautailua nuorille. Lautailu järjestetään joka tiistai kello 17 eteenpäin, paikat tarkentuvat myöhemmin. 

Kesäkuussa puuhapakun keskiviikkopäivät aloitamme Hepolan koulun pihasta noin kello 15 eteenpäin.  

Muuten puuhapaku liikkuu kesän melko vapaalla aikataululla pääsääntöisesti ilta-aikaan, sekä osallistuu erilaisiin lasten ja nuorten tapahtumiin Kemissä. 

Nuorisolle on luvassa myös reissutoimintaa: 

  • Tivolireissu Kempeleeseen 20.6. Eli niinkuin nimikin jo sanoo, lähdetään tuolloin päiväreissulle viettämään hauskaa päivää Suomen Tivolissa. Tivolipäivän reissu on tarkoitettu 12-17 vuotiaille nuorille. Reissulla säävaraus, eli jos sattuukin iskemään kesämyrsky, siirrämme reissun viikolla eteenpäin eli 27.6. 
  • Nyt jo perinteeksi muodostunut KesäHesa reissu järjestetään 26.-29.6. Reissu on tarkoitettu 2007-2009 syntyneille nuorille. Hinta 150€, joka sisältää vakuutuksen, matkat, majoituksen, sisäänpääsyliput, sekä aamu- ja iltapalat. Luvassa mm. shoppailua, sekä Linnanmäellä ja Korkeasaaressa käynti! Ilmoittautumisaika alkaa 21.5. kello 15.00. Kemiläisten nuorten ilmoittautuminen ja lisätietoa reissusta osoitteessa bit.ly/kesahesa2023 
    (Reissu järjestetään yhteistyössä Tornion nuorisotoimen ja Keminmaan vapaa-aikapalveluiden kanssa, heillä omat ilmoittautumiset. Mukaan pääsee 12 nuorta/kunta.) 

Liikennepuisto avaa toimintakautensa maanantaina 5.6. kello 12! Puistossa järjestetään ohjattua toimintaa kesäisin. Liikennepuiston polkuautoilla voivat ajaa 4-12 vuotiaat lapset, joilla on liikennepuiston ajokortti taskussa! Liikennepuisto on auki koko kesän maanantaista perjantaihin kello 10-17. Ainoa poikkeus aukioloajoissa on Juhannusviikko, jolloin puisto on kiinni perjantaina 23.6. 

Myös perinteinen lasten musiikkitapahtuma Rondelli järjestetään myös tänä kesänä liikennepuistossa sunnuntaina 2.7.! Laita päivämäärä muistiin 🙂 

Kesän alussa 5.-9.6. järjestetään myös loma-ajan Toimintapäivät 1.-4.luokkalaisille lapsille. Toimintapäivillä oleskellaan nuorisotila Takitsulla (Oklaholmankatu 16) ja sen ympäristössä. Pelaillaan, askarrellaan ja touhutaan yhdessä. Luvassa toimintapäivillä myös mm. vierailu eläinpuisto Arkadiaan. Nuorisotyö tarjoaa päivän aikana kaikille osallistujille ruoan.
Ilmoittautuminen toimintapäiville 31.5. mennessä! Ilmoittautua voi sähköpostitse osoitteeseen hanne-maari.korhonen@kemi.fi tai Whatsapp/tekstiviestitse numeroon 040 723 5172. Kerro ilmoittautumisviestissä osallistuvan lapsen nimi, ikä ja allergiat, sekä huoltajan nimi ja puhelinnumero.  

Skeittiparkilla järjestetään nuortentapahtuma myös kesäkuussa lauantaina 17.6.! Luvassa livemusiikkia ja skabailua. 

Perinteiset 3.-6. luokkalaisten Bändikylpy ja 13-23 vuotiaiden Meri-Lapin Bändileiri tulevat taas! Jo pitkään Kemissä toimineet Kemin kaupungin nuorisotyön organisoimat bändileirit keräävät yhteen kesän aikana kymmeniä musiikista kiinnostuneita nuoria. Leirien sisältöihin kuuluvat musiikin soittamiseen tutustuminen ja bändisoitto, instrumenttiopetus, sävellys- ja sanoitusopetusta, workshop-opetusta ja ennen kaikkea tutustuminen uusiin tyyppeihin sekä vanhojen tuttujen soittokavereiden tapaaminen. Leirin ohjaajina toimivat perinteisesti huippuosaavat musiikkialan ammattilaiset.
Bändikylpy 19.-21.6. Toimintakeskus Takitsulla 
Meri-Lapin Bändileiri 3.-7.7. Kulttuurikeskuksella.
Leirit on osallistujille maksuttomia. 
Ilmoittautumiset ja lisätiedot: tuomas.laajoki@kemi.fi tai WhatsApp: 0407518013 

Easy Living in Kemi – tapahtumaan liittyen järjestetään Nuorten tapahtumapäivä 13.7. Tästä tulee lisätietoa vielä myöhemmin, pysy kuulolla!  

Lauantaina 15.7. Liikennepuistossa Teatteri Tie – lapsille suunnattu ulkoilmateatterinäytelmä 

Nuorisotyön kesätoiminnot jatkuvat aina 4.8. saakka.

Ajankohtaisimmat tiedot löydät aina meidän somekanavilta:
Facebookista Kemin Nuorisotyö & Puuhapaku, Instagramista kemi_nt & puuhapaku 

Takaisin listaukseen