21.10.2022

Nuorten spektaakkeli 29.10.2022 Tervahallilla

Tätä on odotettu! Kemissä Tervahallilla järjestetään ikärajaton ja päihteetön musiikkitapahtuma, jossa mukana Ramses II, Dilemma sekä DJ Strand. Ovet aukeavat kello 18. Tapahtumassa on kanttiini.

Vapaa sisäänpääsy!

Ramses II

Kun mulla menee liian lujaa, sä vedät mut bäkkiin
Mut tuut tajuumaan äkkii
Ettei villii eläintä voi sulkea häkkiin
…”

Ramses II:n eli Rami Shikebenin ura lähti nousukiitoon, kun artistin debyyttisingle Villieläin nousi Spotifyn kärkisijalle Leijonien voitettua jääkiekon MM-kultaa. Artisti pääsi esittämään Villieläimen Leijonien MM-kultajuhlissa Hakametsän Jäähallin parkkipaikan lavalla. Kappale sekä aloitti, että yllättäen Leijonien toiveesta myös lopetti juhlat. Kappale rikkoi kuluvan vuoden siihenastisen Spotifyn päiväkohtaisen striimausennätyksen tiistaina 31.5. keräten yli 179 000 kuuntelukertaa. Ramses II on ilahtunut siitä, että Villieläimestä on tullut paljon palautetta. Vapauden sanomaa ylistävä kappale on tuonut rohkaisua monille.

– Tuntuu hyvältä, kun joku ihan normaali ihminen kertoo, että kappale on auttanut vaikka erotilanteessa ja voimaannuttanut.

Villieläin-kappaletta on striimattu syysskuuhun mennessä yli 10 miljoona kertaa, mikä tarkoittaa tuplaplatinaa!

Dilemma

Dilemma tunnetaan muun muassa biiseistä Siunauksii, Kylmää ja Kuumaa sekä Kuuletko. Tähän mennessä noin viisi vuotta räp-uraa luonut Dilemma eli Joonas Linnamaa, 30, julkaisi uuden sinkkunsa Sytyttäkää 11. helmikuuta. Kyseinen biisi on vasta alku tulevalle albumille, jonka Linnamaa lupaakin olevan “Suomen kovin albumi ikinä”.

Linnamaa kuvailee olleensa nuorena Espoon Haukilahden herkkä ja yksinäinen tanssija sekä sarjakuvia piirtävä yksinhuoltajaäidin poika. Hän on kokenut muun muassa perheväkivaltaa ja koulukiusaamista ja haluaakin kertoa samankaltaisista asioista kärsineille, että kaikki on mahdollista mukaan lukien menneisyytensä voittaminen.

– Mulla on ollut niin herkkä itsetunto kuin voi olla ja olen silti allekirjoittanut levytyssopimuksen ilman, että tunsin ketään musiikkipiireistä ja ilman minkäännäköistä musiikkitaustaa. Ja silti olen varmasti  Suomen ensimmäinen kultaa striimannut ässävikainen hip hop -artisti, Linnamaa rohkaisee. Linnamaa tunnetaankin räppärinä, joka uskaltaa puhua vaikeista aiheista, kuten kokemastaan perheväkivallasta. Linnamaa toteaakin, ettei rohkeus puhumiseen tule pelkäämällä.

Kemiläislähtöinen Dj Strand nostattaa Taiteiden yön nuorten spektaakkelin tunnelmaa heti ovien auettua. Viileimmät biitit ja loistavaa tunnelmaa tarjolla siis!

Takaisin listaukseen