Kemin Naisvoimistelijoiden parkour-ryhmän harjoitukset 18.11.2022 Syväkankan koululla. Kuva: Janne Jylkkä

25.11.2022

Oikaisu Kemiläinen 3-2022 lehden Hyvä harrastus – parempi elämä juttuun

Parkouria voi harrastaa Kemissä ohjatusti

9.11.2022 julkaistussa Kemiläinen lehdessä 3/2022 oli juttu Hyvä harrastus – rikkaampi elämä virheellisesti mainittu, että Kemin puuttuva harrastus olisi Parkour. Haluamme oikaista ja kertoa että Kemin Naisvoimistelijoilla on tarjolla lajiin ohjausta Kemissä, toisin kuin jutussa mainittiin.

Parkourissa lähestytään urbaaneja katuympäristöjä uudesta perspektiivistä ja opetellaan hyödyntämään omaa kehoa sulavasti ja tehokkaasti liikkumiseen hankalissakin ympäristöissä.

Parkour-ryhmä kokoontuu Syväkankaan koulun liikuntasalissa perjantaisin kello 16.30-18 välisenä aikana. Ohjaajana toimii Ville-Veikko Räsänen, jolla omaa kokemusta lajiin karttunut aiemmin Oulun Parkourseurasta.

Mukana perjantain 18.11.2022 kerralla oli 10 poikaa ja 1 tyttö. Ohjauskerran nimenhuudon jälkeen ohjaaja kertoo päivän ohjelman ja vetonaulana olevan tällä kertaa köydet, jotka eivät varsinaisesti kuulu parkouriin. Tunnin aluksi lämmitellään lihakset ja pyöritellään nivelet auki, jonka jälkeen siirrytään ylittämään esteitä mahdollisimman jouhevasti ja nopeasti. Ohjaaja Ville-Veikko näyttää mallia estearkulla, miten ylitys tehdään. Hepolan koulua käyvä kohta 11-vuotias Juuso Lalli haluaa ylitysharjoitusten jälkeen harjoitella bäkkäriä eli takaperin volttia. Kivikon koulua käyvä 11-vuotias Elena Majuri tykkää parkkourista ja harjoittelee jouhevaa estearkun ylitystä. 

Tunnilla on mukava pöhinä ja mukana parkkour-kärpäsen puraisemia innokkaita lapsia yhden nykytrendin toivotuimman lajin parissa. 

Kiinnostuitko? Kemin Naisvoimistelijoilla on ryhmä 3-6 luokkalaisille, johon mahtuu vielä muutama mukaan. Lisätietoa ja ilmoittautumiset -> tästä linkistä

Takaisin listaukseen