8.10.2020

Olisiko oppisopimus vaihtoehto? Kemin osaava verkosto -hanke tukee

Oppisopimus antaa mahdollisuuksia osaamisen lisäämiseen. Koko tutkintoa ei tarvitse suorittaa, vaan oppisopimuksella voi opiskella yksittäisiä tutkinnonosia työpaikan tarpeeseen. Näin kouluttamalla saa räätälöityä osaamista.

Oppisopimusta kannattaa hyödyntää rekrytointitilanteessa, kun halutaan vahvistaa uuden työntekijän osaamista ja hankkia täsmäosaamista. Tutkinnonosien ei tarvitse olla yhdestä tutkinnosta, vaan niitä voi yhdistellä eri aloilta.

Vähittäiskaupan alalla erikoisosaamisen opiskelu esimerkiksi rakennus- tai luonnonvara-aloilta ovat toimivia ratkaisuja. Tuotetuntemus johtaa osaavaan asiakaspalveluun. 

Oppisopimukseen on liitettävissä työttömälle työnhakijalle harkinnanvarainen palkkatuki. Palkkatuen voi saada opintojen ajaksi. Sen myöntää työ- ja elinkeinotoimisto.

Kemin kaupunki tarjoaa tarvittaessa palkkatuen yhteyteen Kemi-lisän.

Ammattiopisto Lappian oppisopimustoimisto on apuna oppisopimuksen käytännön asioissa. Ammattiopistosta saa maksutonta työnohjaajakoulutusta. Työnohjaajakoulutus perehdyttää opiskelijan ohjaamiseen ja tukemiseen työpaikalla. 

Kemin kaupungin ja Ammattiopisto Lappian yhteinen hanke Kemin osaava verkosto tukee työnantajaa ja auttaa sopivan työntekijän löytämisessä sekä rekrytointiin ja koulutukseen liittyvissä asioissa. 

Valtakunnallista oppisopimusviikkoa vietetään 5.–9. lokakuuta. Kemi-Tornion alueella oppisopimusasioissa palvelee Ammattiopisto Lappian Oppisopimuspalvelut. 

Lisätietoja:

Mirja Tuomela, Kemin kaupungin työllisyyspalvelut, 040 3524 970, mirja.tuomela@kemi.fi
Meeri Linna, Ammattiopisto Lappia, 050 3146 448, meeri.linna@lappia.fi 

Takaisin listaukseen