1.11.2021

Pointin avajaiset

Kemin uuden työllisyyden yhteispalvelupisteen Pointin avajaisia vietettiin 26.10.2021. Pointin uudet toimitilat Kemin Valtakadulla täyttyivät kymmenistä sen toiminnasta kiinnostuneista kuntalaisista ja yhteistyökumppaneista.

Avajaispäivän aikana Kemin työllisyyspalveluiden henkilöstö sai vastaanottaa iloisia onnitteluja ja Pointin tila koristautui useilla kukkatervehdyksillä. Vieraat saivat kahvitarjoilun lisäksi nauttia myös hyvikistä, eli Kemin sosiaalisessa keittiössä hävikkiruoasta tehtyä hyvikkiä. Kun päivän tunnelmaa vauhditti vielä Lappian Pop-Jazz –konservatorion opiskelija Saana Ylitepsa musiikkiesityksellään sai Pointin toiminta näyttävän avauksen.  

Elinvoimajohtaja Mervi Nikander ja Työtä Kemissä! -hankkeen (ESR) projektipäällikkö Maija Saarenpää vastaanottavat vieraita Pointin avajaistilaisuudessa
Kukkatervehdyksen kera avajaisiin saapuivat Toivola-Luotola Setlementtistä Tytti Kumpulainen ja Johanna Axelsson

Huomio, että Pointin avajaisiin saapui kävijöitä tasaisena virtana pitkin päivää, on vahva osoitus siitä, kuinka paljon tähän uuteen palvelutoimintaa kohdistuu mielenkiintoa. Kemin elinvoimajohtaja Mervi Nikander mainitsikin puheessaan, kuinka on ollut ilo katsoa tämän tiiviin yhteistyön toteutumista, erityisesti näin koronan ja Stora Enson uutisten ilmapiirissä.

Pointti kokoaa yhteen eri toimijoiden palvelut samaan toimitilaan. Tällainen monialainen työllisyyden palvelumuoto tarjoaa niin työnhakijoille kuin työnantajillekin juuri heidän tilanteeseensa kohdennettua ohjausta ja neuvontaa. Pointin avajaiset eivät tämän ajankohtaisemmat voisivatkaan olla ajatellen Kemin kaupungin rakennemuutosta. Sitäkin osuvammin Pointti kuitenkin vie kaupunkia eteenpäin toimimalla mallina tulevaisuuden työllisyyspalveluille ja toimintaverkostoille.

Pointin oppilaitoskumppaneista avajaisissa mukana olivat Redun Kaisu Haataja (Oste-hanke), Sirpa Tuomisto ja Eija Pahtakari, Lappian Jaana Karjalainen ja Lapin ammattikorkeakoulun Sari Halttunen
Avajaisvieraita Kemin Mikseristä ja Kemi-Tornion Merimieskirkolta yhdessä Pointin Mirja Tuomelan ja Maija Saarenpään kanssa

“Uskon, että yhä useampi astuu Pointin ovesta uuteen tulevaisuuteen,” kiteytti Mervi Nikander Pointin merkitystä.

Kemin Valtakadulla sijaitseva Pointti on marraskuun alusta alkaen avoinna joka päivä, ja palvelee ensisijaisesti Työtä Kemissä! -hankkeen asiakkaita.

Pointin vilkasta toimintaa voi seurata palvelupisteen omilta sivuilta: www.pointtikemi.fi

Takaisin listaukseen