17.12.2021

Silver Economy Kemi -tulokset

Reilun vuoden kestäneen Silver Economy -hankkeen tulokset on nyt julkaistu. Kyseinen hanketyö kohdisti paikallisten yrittäjien huomion + 54-vuotiaisiin ja heidän potentiaalisuuteensa asiakaskuntana.

Silver Economy voidaan suomentaa ‘hopeataloudeksi’ tai ‘senioritaloudeksi’. Ja tällä taloudella on merkitystä. Maailman väestö ikääntyy nopeasti ja näin siis myös Kemissä. Kun vielä huomioidaan, että ikääntyminen on Suomessa maailman kolmanneksi nopeinta, ei vaikutelma välttämättä ole ensituntumalta pelkästään positiivinen.

Kuitenkin tämä ikäryhmä mahdollistaa monien yhteiskunnallisten asioiden kehittämisen, päivittämisen sekä parantamisen. Ikääntyvät ovat kasvavassa määrin sekä aktiivisia yhteiskunnan toimijoita että merkittäviä kuluttajinakin. Silver Economy Kemi –hanke tarjosi paikallisille yrityksille keinon tutustua tarkemmin tähän ikäryhmään voimavarana. Samalla yrittäjillä oli mahdollisuus pohtia kuinka paremmin huomioida heidät liiketoiminnassaan, sen markkinoinnissa, tuotevalikoimassa tai palvelutarjonnassa.

Anne Oikarisen, Silver Economy Kemi -projektipäällikön, kokoama kattava tietopaketti näyttää kuinka 50–70-vuotiaille paremmin kohdennetut palvelut ja tuotteet tukevat ja vahvistavat ikääntyvien toimintakykyä ja elämänlaatua. Tämä loppuraportti osoittaa meille kaikilla +54-vuotiaiden potentiaalisuuden olla alueemme elinvoimaisuuden vaikuttajia.

Takaisin listaukseen