3.5.2021

Liikuntapaikkoja koskevat suojaamis- ja rajoitustoimet jatkuvat 23.5.2021 asti

Sisätiloissa tapahtuva kaupungin järjestämä ryhmäharrastustoiminta keskeytetään kaikilta yli 20–vuotiaiden ryhmiltä ja suositellaan, että muutkin toimijat kaupungin alueella toimivat samoin.

Voimassa olevat kuntalaisten suojaamis- ja rajoitustoimet

Kaupungin sisäliikuntapaikkojen harrastusvuorot asetetaan määräajaksi tauolle yli 20-vuotiailta. Konserniyhtiöiden tulee toimia samoin. 

Keilahallin avaaminen erityisiä suojaamistoimia noudattaen sekä uimahallin avaaminen alle 20 vuotiaiden nuorten koululais- ja urheiluseurojen harjoitusvuorojen lisäksi myös yli 70-vuotiaille on mahdollista 23.4. alkaen.

Alle 20-vuotiaiden tulee huomioida harrastuksissa seuraavat asiat:

  • ennen vuotta 2005 syntyneiden nuorten harrastustoiminnassa ei saa syntyä lähikontakteja (Lapin AVIN päätös LAAVI/664/2021).
  • Harjoituksissa tulee noudattaa lajilittojen antamia suojautumisohjeita.
  • Saattajien ja huoltajien oleskelu puku- ja harjoitustiloissa ei ole sallittua. Milloin tätä ei voida välttää, tulee saattajien ja huoltajien käyttää kasvomaskia koko tilassa oleskelun ajan.
  • Seurat vastaavat omilla harjoitteluvuoroillaan terveysturvallisuuden viranomaisohjeiden ja suositusten toteutumisesta.  

Rajoitus ei koske SM-tason kilpaurheilua.
Harjoittelu tulee tässä SM-tason kategoriassa järjestää enintään kymmenen (10) henkilön ryhmissä ja niin, että ryhmien kokoonpano säilyy samana. Urheilijoita suositellaan myös välttämään kontakteja joukkueensa ulkopuolisiin henkilöihin. Toiminta tulee järjestää koronaturvallisesti OKM:n ja AVI:n määräyksiä noudattaen.  

Joukkuelajien ulkoharrastaminen sallitaan urheiluseurojen järjestämissä harjoituksissa Lapin AVI:n päätöstä 664/2021, (ilman lähikontaktia 2004 tai myöhemmin syntyneiden osalta) lajiliittojen ohjeita ja suojaamistoimia noudattaen. Yleisiä yli 6 hengen kokoontumisia urheilukentille ei sallita.

Ulkoliikuntapaikoilla pukutilat eivät ole käytössä harjoitusten yhteydessä. Otteluihin pukutilat ovat käytössä. Saattajien oleskelu ulkoharjoitustiloissa on sallittua turvavälejä noudattaen.

Suositellaan, että kaikenlainen kilpailu- ja esiintymistoiminta ja siihen liittyvät matkat perutaan yli 16-vuotiaiden nuorten kuin aikuistenkin osalta. Alle 16-vuotiaiden kilpailutoiminnan tulisi tapahtua sairaanhoitopiirin alueella toimivien joukkueiden kesken.

Vahvasti suositellaan kasvomaskin käyttöä kaikissa tilanteissa, joissa riittäviä turvavälejä ei voida taata. 

Uimahalli on suljettu yleisökäytöltä 23.5.2021 asti.
Koululaisryhmien, uimaseurojen alle 20-vuotiaiden harjoittelu ja lasten uimakoulut sekä yli 70-vuotiaiden rajoitettu uimahallin käyttö on mahdollista toteuttaa viranomaismääräyksiä ja ohjeita noudattaen. Fysioterapeuttien antama allasterapia on mahdollista toteuttaa tilaussaunan kautta Vammaiskortin (A) merkinnän omaaville henkilöille.

Kaupungin omistamat kuntosalit on suljettu 23.5.2021 asti.
(Uima- ja Tervahallin kuntosalit sekä Sauvosaaren ja Hepolan kuntosali).

Keila- ja tennishallin osalta keilaratojen käyttö ja tennishallin vuorot voidaan toteuttaa viranomaismääräyksiä ja ohjeita noudattaen. Tiedot ja tennishallin aukioloajat löytyvät Keila- ja tennishallin nettisivulta tästä linkistä. Vuoroja voi tiedustella Keila ja Tennishallilta puhelin 045 279 3119.

Jäähallin alle 20-vuotiaiden harjoitusvuorot jatkuvat, muut toiminnat
ovat keskeytyksissä 23.5.2021 asti.

Ohjeistus on voimassa 23.5.2021 saakka tai kunnes tautitilanne vaatii muutoksia ohjeistukseen.

Takaisin listaukseen