15.6.2022

Starttaa tulevaisuuteen

Ohjaamon yhteydessä toimii Meriva sr:n nuorten työpajan Starttivalmennus, joka on kuntouttavan työtoiminnan sopimuksella järjestettävää nuorilähtöistä ja toiminnallista matalan kynnyksen palvelua. Startti on maksuton, kemiläisille nuorisolain mukaisesti alle 29 -vuotiaille tarkoitettu palvelu. Kohderyhmä on nuoret, jotka ovat työnhakijoina ja joilla on haasteita mm. jaksamisen, päivärytmin löytymisen, arjen taitojen tai ryhmässä toimimisen kanssa.

Tavoitteena on nuorilähtöisin keinoin, nuorta kunnioittaen ja kuunnellen tarjota ensimmäinen askel kohti koulutusta ja työelämää. Starttivalmennuksessa painottuu toiminnallisuus; tehdään ruokaa, liikutaan, käydään tutustumassa ja yhdessä kokeilemassa erilaisia juttuja. Kevään aikana Starttilaiset ovat mm. bonganneet lintuja, käyneet huskysafarilla, keilanneet, tehneet hyvikkiruokaa ja kunnostaneet itselleen polkupyörän. Starttivalmennuksen kesto on 3 kuukautta ja sitä järjestetään 3 päivänä viikossa.

Starttivalmennuksen ryhmävalmentajana toimii Mira Karhu, jolla on pitkä kokemus ryhmien ohjaamisesta. Mira on helposti lähestyttävä ja luotettava aikuinen sosiaalialan ammattilainen, jonka kanssa voi jutella kaikesta mahdollisesta ja joka on mukana kaikessa mitä Starttivalmennuksessa tehdään.

Sosiaalityöntekijä Sari Koski Kemin sosiaalityöstä pitää Starttivalmennusta tarpeellisena palveluna, jota on kaivattu pitkään. Hänen mukaansa kynnys toimintaan osallistumiselle on riittävän matala. Mahdollisuutta tutustua toimintaan ilman sopimusta, hän pitää hyvänä. Starttivalmennuksen sisällöt ovat nuorille mieluisia.

Meriva sr:n nuorten palveluista vastaava pitkän linjan nuorten työpajatoiminnan asiantuntija ja myös Alu-koordinaattorina toimiva Outi Hedemäki-Kantola kertoo, että Starttivalmennuksen tulokset ovat todella hyviä. Nuorten tulevaisuuden suunnitelmat ovat kirkastuneet ja mahdollisuus tehdä asioita oman jaksamisen ja mielenkiinnon mukaan, pienin askelin edeten, on ollut nuortenkin mukaan erittäin hyvä juttu. Jokainen tutustuja on halunnut myös jatkaa Starttivalmennuksessa. Tänä keväänä jokaiselle Starttivalmennuksen käyneelle on löytynyt jokin jatkopolku.

Starttivalmennukseen pääsee tutustumaan ottamalla yhteyttä Ohjaamolle tai suoraan ryhmävalmentaja Miraan.

Yhteystiedot:

Mira Karhu 040 661 8869

Ohjaamo Kemi:
Valtakatu 11-13, sisäänkäynti kävelykadun puolelta, 2 krs. 94100 KEMI

Palveluohjaaja Johanna 0406433192
Palveluohjaaja Tiina 0405796048
TE-asiantuntija Jenny 029 503 9687

ohjaamo@kemi.fi

Aukioloajat: Ma 12-13, Ti 12-15, To 12-15, Pe 12-13

Takaisin listaukseen