19.8.2020

Suosituksia Kemin liikuntapaikkojen harjoituskäyttöön koronapandemian aikana

Noudata ja seuraa viranomaisten ja oman lajiliiton linjauksia.

Harjoittelua ei tule tehdä, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu Covid-19-viruksen kannalta johonkin riskiryhmään. Jokainen harjoituksiin osallistuva osallistuu omalla vastuullaan.

Ohjeistukset koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi on käytävä läpi etukäteen koko harjoitusvuororyhmän kanssa sekä huolehdittava, että lasten ja nuorten perheet saavat tiedon ohjeista etukäteen. Harjoitusvuoron vastuuhenkilö vastaa eri ohjeistuksien noudattamisesta harjoitusvuoroilla.

Kaikessa harjoittelutoiminnassa vältetään toimintatapoja, jotka lisäävät tartuntariskiä.

Mikäli mahdollista, harjoituksiin osallistujat eivät käytä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan saapuvat liikuntapaikalle harjoitusvarustuksessa, jos se on mahdollista.

Harjoitustilaan ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua, eikä tilaan jäädä myöskään harjoituksen päätyttyä. Eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa.

Kaikkien harjoitusvuoroon osallistujien on pestävä kädet tai käytettävä desinfiointiainetta ennen ja jälkeen harjoitusten. Lisäksi suositellaan, että jokaisella harjoitusvuorolla on käytössä joukkueen/ryhmän omaa desinfiointiainetta käsien desinfiointiin

Seuraa ja noudata lajiliiton ohjeistuksia kilpailutoiminnan järjestämisessä.

Jos joukkueen tai ryhmän jäsenellä ilmenee koronavirusinfektioon viittavia oireita, edellisinä 1–2 päivänä lähikontaktissa olleet asettavat itsensä karanteeniin, kunnes testitulos on selvillä. Jos tulos on negatiivinen, altistuneiden karanteeni voidaan lopettaa.

Jos koronavirustesti on positiivinen, tartuntatautilain mukaisesti alueen tartuntataudeista vastaava lääkäri tekee epidemioiden selvitystä ja tartunnan jäljittämistä ja määrittää karanteeniin asetettavat henkilöt. Karanteeniaika on viruksen itämisaika eli 14 vuorokautta.

Takaisin listaukseen