13.12.2021

Taiteilijahaku käynnissä – Kemin Pajarinrannan päiväkotialueelle etsitään taideteosten tekijää

Kemin kaupunki on päättänyt soveltaa prosenttitaideperiaatetta Pajarinrannan hirsipäiväkodin rakennushankkeessa. Prosenttitaideperiaate tarkoittaa sitä, että yksi prosentti hankkeen toteutuskustannuksista käytetään taiteen hankkimiseen. Taidehankintoihin on saatu apuraha Taiteen edistämiskeskukselta.

Pajarinrannan päiväkotirakennuksen ja viherpihan kaunistamiseksi on päätetty hankkia valo-, video ja/tai äänitaidetta. Nämä taidemuodot soveltuvat erinomaisesti Lapin pitkään pimeään aikaan päiväkodissa, jossa ulkoillaan joka päivä ympäri vuoden. Näissä taidemuodoissa voidaan myös hyödyntää talon aurinkopaneeleiden tuottamaa sähköä. Taideteokset tulevat sijoittumaan tiloihin, joista mahdollisimman monet talon käyttäjistä ja myös ohikulkijoista pääsevät niitä kokemaan. Etsinnässä ovat erityisesti lapsille suunnatut interaktiiviset, näyttävät ja pedagogisia oivalluksia sisältävät teokset.  

Valo-, video- ja/tai äänitaideteosten tekijän etsimiseksi on käynnistetty portfoliohaku. Portfoliohakuun voivat osallistua kaikki ammattitaiteilijat, joiden pätevyyden osoituksena on ammattimainen ja aktiivinen näyttely- tai muu taiteellinen toiminta. Tämän lisäksi vaaditaan joko Suomessa tai ulkomailla suoritettu taidealan ammattitutkinto tai jonkun valtakunnallisen taiteilijaliiton jäsenyys. Hakijana voi olla myös työryhmä, jossa voi taiteilijan lisäksi olla mukana myös muiden ammattiryhmien edustajia.

Portfoliohaku on avoinna 19.1.2022 asti. Taiteilijavalinnat tehdään portfoliohaun perusteella taiteilijan aiemman tuotannon pohjalta. Taiteilijavalintojen jälkeen taiteilijat suunnittelevat taideteokset tilaansa. Valitut teokset pyritään toteuttamaan syyskuun 2022 loppuun mennessä. Portfoliohaussa taiteen kokonaisbudjetiksi on määritetty 60 000€.

Tarkat hakuohjeet löytyvät sivulta: http://merilapinmuseot.fi/museot/kemin-taidemuseo-aluetaidemuseo.  

Lisätietoja:
Venla Kakko, pedagoginen suunnittelija, Kemin kaupunki, venla.kakko@kemi.fi, 040 832 9691
Tanja Kavasvuo, vt. museotoimenjohtaja, Kemin kaupunki,  tanja.kavasvuo@kemi.fi, 040 357 6991

Takaisin listaukseen