24.3.2020

Tervetuloa kaupungin uusille verkkosivuille!

Kaupungin uudet modernit, raikkaat ja selkeät verkkosivut on juuri julkaistu.

Sivujen valmistumisen ajoittumista keskelle koronaepidemiaa ja poikkeusoloja emme voineet tietenkään aavistaa ennalta. Sivut on päätetty kuitenkin julkaista aikataulun mukaisesti jo senkin vuoksi, että tietoa on uudella alustalla helpompi jakaa näkyvästi ja selkeästi.

Uusilla verkkosivuilla esittäytyy se Kemi, jonka arkea elimme ennen epidemiaa ja jonka arkeen palaamme toivottavasti mahdollisimman pian.

Verkkosivujen ilme noudattaa kaupungin syksyllä 2018 hyväksymää uutta brändiä. Arvojamme ovat ihmisläheisyys, luovuus ja vastuullisuus. Korostamme sujuvaa arkea, käytännöllisyyttä ja kansalaisen palvelemista. Meissä on pohjoista päättäväisyyttä ja periksiantamattomuutta. Kaupunki haluaa olla aktiivinen, vastuullisesti vihreä ja kehittyvä.

Uusi ilme tarvitsi tuoreita, laadukkaita kuvia. Ajatuksena oli, että sivuilla näkyvät Kemi ja kemiläisyys: ihmiset arkisissa puuhissaan ja myös kaupungin töissä. Näitä on kiertänyt tallentamassa kemiläinen valokuvaaja Nina Susi. Sivuston luonto- ja kaupunkikuvista suurin osa on kemiläisen kirjoittajan ja luontokuvaajan Pentti Korpelan käsialaa.

Kaupunki kilpailutti verkkopalvelun toteutuksen kesäkuussa 2019. Kilpailutuksen voitti jyväskyläläinen Valu Digital Oy, jolla on runsaasti kokemusta kuntasivujen rakentamisesta.

Uudistustyötä on kaupungin puolella urakoinut viime vuoden kesäkuusta lähtien noin kymmenhenkinen projektiryhmä viestintäsuunnittelija Teija Laurinollin johdolla. Kaikkein työläimmässä, marraskuussa alkaneessa sisällönsyöttövaiheessa projekti työllisti parikymmentä henkilöä.

Julkaisupäivänä sivut eivät ole täydelliset. Niitä kehitetään edelleen. Faktatekstit olemme pitäneet lyhyinä mutta toisaalta sivuilta löytyy runsauttakin. Mielenkiintoisista kohteista on kerrottu kartoin, kuvin ja tarinoin.

Kieliversiot eivät ole vielä valmiita. Englannin-, ruotsin- ja kiinankieliset sivut valmistuvat lähikuukausina.

Otamme mielellämme vastaan palautetta! Ruusuja ja risuja voi kertoa sähköpostitse osoitteeseen nettivelhot@kemi.fi tai palautelomakkeella.

Takaisin listaukseen