2.6.2020

Tiedote 2.6. kello 13: Koronavirusepidemian aiheuttamat rajoitteet sekä muutokset aukioloajoissa ja palvelutuotannossa

1. Palveluasumisen asukkaiden tapaaminen ulkona on mahdollista turvavälejä noudattaen ja suojaimia käyttäen. Tapaamisia porrastetaan, ja niistä on sovittava etukäteen henkilöstön kanssa. Vierailijoita voi olla enintään kaksi.

2. Kirjasto ja kirjojen lainaus on avattu 1.6. alkaen.

3. Ulkoliikuntapaikkojen harrastuskäyttö on avoinna (enintään 50 henkilöä.

4 .Lastenkulttuurikeskuksen ja nuorisotilojen toiminta toteutetaan kesäajan soveltuvin osin ulkoilma-aktiviteetteina.

5. Kemi-kammarin toiminta on alkanut rajoitetusti.

6. Seuraavat aktiviteetit ja kokoontumispaikat on suljettu 31.7.2020 asti

  • uimahalli (korjaustyöt meneillään)
  • koulujen liikuntasalien harrastuskäyttö
  • Tervahallin ja Sauvotalon harrastuskäyttö
  • Sauvosaaren urheilupuiston kuntosali

7. Seuraavat toiminnot toteutetaan toistaiseksi rajoitetusti

  • päiväsairaala ja päivätoiminta
  • saunapalvelu rajoitetaan yhteen ryhmään
  • ryhmälomitus ja intervallihoito Apilassa
  • tukiperhetoiminta
  • toimipisteiden aukioloa rajoitetaan, muun muassa sosiaalitoimisto

8. Julkiset kokoontumiset on rajoitettu 50 henkilöön. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 50 henkilöä, mutta enintään 500 henkilöä naudattaen annettua ohjeistusta. Lapin aluehallintoviraston päätös 19.5.2020 (LAAVI/768/2020).

Kemin kaupunki suosittelee vahvasti yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen noudattavan voimassa olevia kokoontumisrajoituksia.

9. Yli 70-vuotiaiden suositellaan edelleen välttävän fyysisiä kontakteja mahdollisuuksien mukaan  omaa harkintaa noudatettaen.

10. Kaupunki lisää sosiaali- ja terveydenhuollon käytettävissä olevaa kapasiteettia vähentämällä kiireetöntä toimintaa. Samaan aikaan voidaan joustaa lakisääteisistä määräajoista ja velvoitteista.
Kaupunki tarjoaa edelleen asiointiapua keskitetyn palveluneuvonnan ja ohjauksen kautta, puhelinnumero 016 259 552, yhteydenotot arkisin kello 9–12.

11. Joukkoliikennepalvelut toimivat aikataulun mukaisesti lukuun ottamatta ilta- ja viikonloppuliikennöintiä. Viikonloppuliikennettä (lauantaista sunnuntaihin) ei ajeta ja maanantaista perjantaihin liikennöinti päättyy kello 18.

Palveluliikenne toimii edelleen supistettuna kahteen linjaan kello 16:een asti.

12. Kaupungintalo pidetään suojaamistoimena asiakkailta suljettuna toistaiseksi. Asioinnin järjestämiseksi tulee ottaa yhteys puhelimella kyseessä olevaan viranomaiseen tai kaupungintalon asiakaspalvelupisteeseen, jonka puhelinnumero on 040 680 3120.

Takaisin listaukseen