27.8.2020

Tiedote 27.8.2020: Koronavirusnäytteenotto

Kemi ja Keminmaa ovat avanneet yhteisen koronavirusnäytteenottopisteen. Se sijaitsee Kemissä Kauppatorilla Kulttuurikeskuksen edessä. Näytteenotto on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10–14 ja toimii vain ajanvarauksella.

Näytteenottoon saavutaan ensisijaisesti autolla, eikä autosta nousta näytteenoton aikana. Paikalle pyydetään saapumaan vasta juuri ennen omaa aikaa ruuhkan välttämiseksi. Ajanvaraus tehdään Mehiläinen Länsi-Pohjan sivujen kautta: Ajanvaraus Kemin ja Keminmaan näytteenottoon.

Arvion koronavirustartunnasta voi tehdä omatoimisesti osoitteessa www.omaolo.fi. Tarvittaessa palvelu ohjaa ottamaan yhteyttä koronaviruspuhelimeen. Länsi-Pohjassa koronaviruksen näytteenottokriteerit ovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n ohjeiden mukaiset.

Mikäli koet, että tarvitset asiantuntijan arviointia ja hoitoa, ota yhteyttä Mehiläisen Digiklinikkaan kello7–23, tai soita koronaviruspuhelimeen 040 825 1072. Puhelinnumero palvelee joka päivä kello 8–21.

Älä hakeudu oma-aloitteisesti päivystysvastaanotolle infektio-oireisena ilman edeltävää yhteydenottoa koronaviruspuhelimeen.
Hätätilanteissa soita 112.

Koronavirusnäytteen tulos on katsottavissa Omakannasta. Lapsen huoltaja voi Omakannassa tarkastella vain alle 10-vuotiaan tietoja, joten ilmoitamme 10–17-vuotiaiden osalta negatiivisesta tuloksesta tekstiviestitse. Positiivisesta näytteestä potilaaseen ollaan aina yhteydessä puhelimitse.

Takaisin listaukseen