14.9.2020

Vauvasirkus! Ilmoittautuminen alkaa tänään

Hei, 4–12 kuukauden ikäinen vauva! Voit ryhtyä harrastamaan sirkusta Lastenkulttuurikeskuksessa! Ryhmään otetaan kahdeksan vauvaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen Outi Hyvöselle (outi.hyvonen@kemi.fi tai 0400 442 787).

Sirkusohjaaja Satu Koivun luotsaama ryhmä kokoontuu torstaisin kello 15.00–15.45 ajanjaksolla 1.10.–26.11. Syyslomaviikolla 15. lokakuuta kokoontumista ei ole.

Vauvasirkus maksaa viisi euroa kerralta. Laskutus jälkikäteen.

Myös erityislapsiperheille on tarjolla sirkusryhmä samalla ajanjaksolla 1.10.–26.11. Se kokoontuu torstaisin kello 17.30–18.15 Lastenkulttuurikeskuksessa. Lisätietoja ILMI-hankkeen Anna-Maria Vänskältä (anna-maria.vanska@kemi.fi tai 050 9106 694).

Mitä vauvasirkus on?

Vauvasirkus on vauvan ja vanhempien yhteinen iloinen harrastus. Toiminta on vauvalähtöistä, ja sirkustuokiossa edetään täysin vauvan ehdoilla. Virikkeellisessä ympäristössä vauva saa kokea elämyksiä ja onnistumisen iloa. Vauvasirkuksessa opitaan vuorovaikutustaitoja. Vauvoille on tärkeää ja mieluista katsella ja päästä kosketuksiin toisten samanikäisten kanssa. Yhteisen tekemisen kautta vauvan luottamus ja kiintymys vanhempaan lujittuu.

Ohjaustuokiossa päästään harjoittelemaan ihan oikeita sirkuslajeja, kuten akrobatiaa, jongleerausta, tasapainolajeja ja ilma-akrobatiaa vauvan kehitysvaiheisiin mukautettuina. Vauva oppii hahmottamaan kehoaan ja ympäristöään erilaisten liikeratojen kautta. Tämä edesauttaa motorista kehitystä. Vauvasirkuksessa lorutellaan ja lauletaan, maistellaan jongleerauspalloja ja pyöritään värikkäiden huivien seassa.Tärkeintä vauvasirkuksessa on se, että yhdessä touhuaminen on hauskaa!

Mitä tarvitset mukaan?

Varaa itsellesi mukaan mukavat joustavat vaatteet. Vauvalle mielellään hyvin istuva body ja housut, haalari tai potkupuku. Ei liian löysiä tai liukkaita vaatteita. Lastenkulttuurikeskuksen tiloissa on mahdollisuus vaihtaa vaippaa, imettää ja syöttää pikkuisia. Kurssille tullessa ei tarvitse osata mitään etukäteen.

Takaisin listaukseen