Savupirtti, sisäkuva. Etualalla rukki.
Yli-Jaakheikin savupirtti sijaitsee Kemin Meripuistossa. Kuvattu kesällä 2019. KUVA: PENTTI KORPELA

25.8.2023

Viehättävä Kemin savupirtti keräsi kesän aikana jälleen runsaasti kävijöitä 

Kemin Meripuistossa sijaitseva Kemin historiallisen museon Yli-Jaakheikin savupirtti oli jälleen avoinna kesäkaudella 2023 tarjoten mahdollisuuden tutustua Suomen historiaan. Kesäkauden aikana pikkuruisella savupirtillä vieraili 30 avoinnaolopäivän aikana yhteensä 1071 kävijää, mikä kertoo ainutlaatuisen museokohteen suosiosta. 

Pirtti avasi ovensa 28. päivä kesäkuuta ja sulkeutui elokuun 6. päivä. Päiväkohtainen kävijäkeskiarvo kesän aikana oli yli 30 kävijää, heinäkuun alkupuoliskon ollessa vilkkainta aikaa. Parhaina päivinä kävijämäärä kohosi lähes 70 vieraaseen. Museo sai kävijöiltään kesän aikana runsaasti kiitosta asiantuntevasta opastuksesta ja hyvästä asiakaspalvelusta. Kävijät olivat myös tyytyväisiä siihen, että vanhoja kiinnostavia kohteita on säilytetty. 

Savupirtin vaikuttava kävijämäärä ei rajoitu pelkästään paikallisiin vierailijoihin. Pirtillä vieraili runsaasti kävijöitä myös ulkomailta. Museon intendentti Janne Kuoppala kommentoi kävijämäärän ylittäneen odotukset ja olevan osoitus paikan vetovoimasta ja arvostuksesta niin paikallisten kuin matkailijoiden keskuudessa. 

Vaikka kesäkausi on nyt päättynyt, Yli-Jaakheikin savupirtti ei ole sulkenut oviaan kokonaan. Syksyn aikana paikka toivottaa tervetulleeksi vielä esimerkiksi erilaisia kouluryhmiä, jotka oppivat lisää menneestä elämäntavasta, Suomen historiasta ja kulttuurista aitojen, kiinnostavien ja jännittävien museoesineiden ja esimerkkien avulla. 

Lisätietoja: 

Intendentti Janne Kuoppala 
p. 0406413105 
Kemin historiallinen museo 

Takaisin listaukseen