24.11.2021

Vuoden 2021 Kemi-palkinto myönnetty kemiläiselle kulttuurin monitoimijalle Pentti Korpelalle

Palkinto jaettiin Kulttuuri- ja tiedesäätiö Kemi 2000:n syyskokouksessa tiistaina. Palkinnon arvo on 1000 euroa ja se jaettiin nyt  seitsemännen kerran.

Kemi-palkinto on Kulttuuri- ja tiedesäätiö Kemi 2000:n ja Kemin kaupungin yhdessä myöntämä  tunnustus. Se voidaan myöntää kemiläiselle yksityishenkilölle, yhdistykselle, yritykselle tai muulle yhteisölle, jonka katsotaan rikastuttaneen paikallista kulttuuritoimintaa, parantaneen kemiläisten elämänlaatua, palvelua ja myönteistä kuvaa kaupungista.

Pentti Korpela on kemiläinen kulttuurin monitoimija: tietokirjailija, toimittaja, kuvaaja, freelancetyöntekijä, kitaristi ja lauluntekijä. Kansalliskirjaston mukaan Korpela on merkitty tekijäksi kaikkiaan 167 teokseen.

Korpela on kirjoittanut neljä patikointiopasta: Gran Canarialta, Teneriffalta, Espanjan Aurinkorannikolta ja Madeiralta. Hänen vuonna 2017 ilmestynyt romaaninsa ”Pakana pyhiinvaelluksella” perustuu hänen vaellukseensa Camino Santiago- reitillä Pohjois-Espanjassa.

Korpelan viimeisin teos on hyvän vastaanoton saanut Lounais-Lapin retkiopas. Se esittelee retkikohteet Hailuodosta, Oulusta ja Iistä lähtien Rovaniemelle ja Pelloon saakka. Korpela esittelee luontokohteet ja antaa samalla tarkkaa faktatietoa mukaan lukien koordinaatit kohteiden löytämiseen.

Takaisin listaukseen